Έκλεψαν θησαυρό από το Αλέκο Φασιανό

Αθήνα.- Με έναν μικρο ανεκτίμητο θησαυρό στα χέρια τους βρέθηκαν τελικά οι διαρρήκτες που χτύπησαν το σπίτι του γνωστού ζωγράφου, Φασιανού, το περασμένο Σάββατο, καθώς τα κοσμήματα που άρπαξαν είναι αποκλειστικές δημιουργίες του ίδιου του Αλέκου Φασιανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κακοποιοί που μπήκαν στο σπίτι του γνωστού ζωγράφου στην περιοχή του Παπάγου, γνώριζαν άριστα τι περιείχε το μικρο χρηματοκιβώτιο, καθώς από τις έρευνες των αστυνομικών αποδείχθηκε πως οι διαρρήκτες δεν είχαν ψάξει σε κανένα άλλο μέρος της μονοκατοικίας.

Παράλληλα και σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, όλα τα κοσμήματα που άρπαξαν μέσα από το χρηματοκιβώτιο του γνωστού ζωγράφου, είναι ιδιόχειρες δημιουργίες του Αλέκου Φασιανού, αποκλειστικά για την σύζυγο του, και μάλιστα από καθαρό χρυσό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως κάθε μοναδικό κομμάτι που δημιουργούσε για την σύζυγο του ο μεγάλος ζωγράφος, έφερε την υπογραφή και την “στάμπα” του ιδίου, με αποτέλεσμα αυτομάτως να αποκτούν ανεκτίμητη αξία καθώς πρόκειται για κομμάτια μοναδικά, φέροντας μάλιστα την υπογραφή ενός εκ των μεγαλυτέρων Ελλήνων δημιουργών εν ζωή.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει τις έρευνες για αυτή την σοβαρή υπόθεση, εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ φέρεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι διαρρήκτες είχαν απόλυτη γνώση, όχι μόνο των συστημάτων ασφαλείας που είναι εγκατεστημένα στην μονοκατοικία στην περιοχή του Παπάγου, αλλά κυρίως του περιεχόμενου του χρηματοκιβωτίου.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει σε ένα Γεωργιανό διαρρήκτη, παλιό γνώριμο της Ασφάλειας, οποίος είναι ύποπτος για την συγκεκριμένη διάρρηξη, καθώς θεωρείται “επιστήμονας” σε αυτό το τομέα, αλλά και στην “αλίευση” πληροφοριών για τους στόχους του.

Άλλωστε φαίνεται πως οι διαρρήκτες που μπήκαν στην μονοκατοικία του Αλέκου Φασιανού, επίσης γνώριζαν καλά ότι την ημέρα που είχαν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν την διάρρηξη, ο γνωστός ζωγράφος μαζί με την σύζυγο του βρίσκονταν σε κοινωνική εκδήλωση και για το λόγο αυτό είχαν δώσει ημερήσιο ρεπό στην Βουλγάρα οικιακή βοηθό.

Ήδη οι έρευνες της Ασφάλειας βρίσκονται σε καλό δρόμο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να εξιχνιαστεί η συγκεκριμένη διάρρηξη.

πηγή: newsIt.gr