Απεβίωσε ο σπουδαίος τραγουδοποιός Λέοναρντ Κοέν

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο τραγουδιστής, συνθέτης και ποιητής Λέοναρντ Κόεν, σύμφωνα με τη σελίδα του στο Facebook.

Οι δικοί του άνθρωποι, με ένα λιτό μήνυμα στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν: «Με βαθύτατη λύπη ανακοινώνουμε ότι ο θρυλικός ποιητής, τραγουδοποιός και καλλιτέχνης Λέναρντ Κόεν απεβίωσε. Έχουμε χάσει έναν από τους πιο αξιοθαύμαστους και παραγωγικούς οραματιστές. Ένα μνημόσυνο θα λάβει χώρα στο Λος Άντζελες στο μέλλον. Η οικογένειά του ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτική της ζωή κατά τη διάρκεια του πένθους της».

ο Πρωθυπουργός του Καναδά

«Θα μας λείψεις», έγραψε σε ανακοίνωσή του ο Πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό αποχαιρετώντας τον Λέοναρντ Κοέν.

«Λέοναρντ, τα αισθήματα και οι ήχοι που αναδίδονται από την ποίηση και τη μουσική σου δεν συγκρίνονται με κανενός άλλου καλλιτέχνη. Θα μας λείψεις».

«Ο Λέοναρντ Κοέν παραμένει σήμερα τόσο εύστοχος, όσο ήταν στη δεκαετία του ΄60. Η ικανότητά του να προβάλει όλες τις διαστάσεις των ανθρώπινων συναισθημάτων τον ανέδειξε σε έναν από τους πιο σημαίνοντες και ανθεκτικούς μουσικούς όλων των εποχών. Το στυλ του μπόρεσε να διαπεράσει τις μόδες», σημείωσε ο Τζάστιν Τριντό για τον καλλιτέχνη ο οποίος είχε καταγωγή από τον Καναδά.

«Αναγνωρισμένος ως ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του Μόντρεαλ, ο Λέοναρντ Κοέν έφθασε στις υψηλότερες καλλιτεχνικές κορυφές ως φημισμένος ποιητής και ερμηνευτής παγκόσμιας εμβέλειας».

«Θα τον θυμόμαστε με αγάπη για τη βαθιά του φωνή, το αυτοσαρκαστικό του χιούμορ και τους στίχους που έκαναν τα τραγούδια του αγέραστα για τόσες πολλές γενιές».

«Στο όνομα όλων των Καναδών» ο Τζάστιν Τριντό εκφράζει «τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια, στους φίλους, στους συνεργάτες και στους πολλούς, πολλούς θαυμαστές του Λέοναρντ Κοέν».