Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την κινητικότητα στο Δημόσιο

Αθήνα

Με τη συζήτηση επί των άρθρων και την ψήφισή του, ολοκληρώνεται την Παρασκευή η εξέταση από την Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κινητικότητα στον δημόσιο τομέα.

Κατά τη συζήτηση την Πέμπτη, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας στην αντιπολίτευση που υποστήριξε ότι η κινητικότητα δεν θα εφαρμοστεί, διότι δεν θα ετοιμαστούν τα οργανογράμματα των φορέων, τόνισε ότι «η μεταρρύθμιση αυτή θα υλοποιηθεί. Είναι το μεγάλο μας στοίχημα και θα το κερδίσουμε».

Εκπρόσωποι κυρίως από τη ΝΔ, τη Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, ζήτησαν οι μεταθέσεις να είναι υποχρεωτικές, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα κενών λόγω απροθυμίας κάλυψής τους από υπαλλήλους.

Η κ. Γεροβασίλη διαβεβαίωσε επίσης, ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του επιδόματος παραμεθορίου – ζήτημα που έθεσαν από πλευράς ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου και ο Ιωάννης Δελής, επειδή βασικό κίνητρο για την υπηρέτηση σε παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές, είναι η βαθμολογική προαγωγή.

Ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, πρότεινε και τα επτά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας να είναι από το ΑΣΕΠ, «αντί η πλειονότητα των μελών να ελέγχονται άμεσα ή έμμεσα από τον εκάστοτε υπουργό».

Να περιοριστούν οι τρεις κύκλοι κινητικότητας ανά έτος σε έναν, πρότεινε ο ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος ζήτησε επίσης, εκτός από την ενδοϋπουργική να ισχύσει και η ενδοδημοτική κινητικότητα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ