Το ISIS απειλεί τη Δύση και την Τουρκία με νέα λουτρά αίματος

Ιράκ.- Απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφος της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας και του Ιράν, αλλά και εναντίον τουρκικών στόχων σε όλο τον κόσμο, εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος μέσω του νέου εκπροσώπου του.

Στο πρώτο μήνυμά του, ο εκπρόσωπος Αμπού Χασάν αλ-Μουχατζίρ, καλεί τους υποστηρικτές της οργάνωσης να στοχοθετήσουν τουρκικές πρεσβείες ανά τον κόσμο, τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, τουρκικά οικονομικά συμφέροντα αλλά και μέσα ενημέρωσης.

Προειδοποιεί δε ότι το ISIS θα εκδικηθεί τις αεροπορικές επιδρομές Δυτικών δυνάμεων και της Ρωσίας εναντίον του δήθεν χαλιφάτου του στη Συρία και το Ιράκ, απειλώντας με επιθέσεις «στις ίδιες τις χώρες τους».

Ο Αμπού Χασάν καλεί τους οπαδούς των τζιχαντιστών να χτυπήσουν «αγορές, δρόμους, κλαμπ» και κάθε άλλο στόχο που δεν θα μπορούν να προβλέψουν οι δυνάμεις Ασφαλείας, και χαιρετίζει όσους έχουν ήδη χτυπήσει στη Δύση. «Οι επιχειρήσεις σας κάνουν τη διαφορά […] Αλλάζουν την κατάσταση», αναφέρει.

Τίτλος του μηνύματος είναι «Θα θυμηθείτε αυτά που σας λέω». Αποκαλύφθηκε από την αμερικανική υπηρεσία SITE, που παρακολουθεί την προπαγάνδα των τζιχαντιστών στο διαδίκτυο.

Το ISIS έχει χάσει μεγάλο μέρος των εδαφών που ήλεγχε στις αρχές του 2015 στη Μέση Ανατολή. Στη Συρία, κούρδοι αντάρτες απειλούν πλέον την de facto πρωτεύουσα των τζιχαντιστών, τη Ράκα, ενώ η τουρκική επέμβαση στο βόρειο τμήμα της χώρας τους εκδίωξε από τα τουρκο-συριακά σύνορα.

Στο Ιράκ, το ISIS έχει χάσει σχεδόν όλα τα προπύργιά του και πολιορκείται στην μεγαλύτερη πόλη που ελέγχει, τη Μοσούλη.