Ο ομογενής Αντριου Λιβέρης τοποθετείται  από τον Τραμπ πρόεδρος του Bιομηχανικού Συμβουλίου

 

Αθήνα.- Στον γνωστό  ελληνοαμερικανό  Επιχειρηματία, πρόεδρο του ΔΣ και διευθύνοντα σύμβουλο της Dow Chemical, Δρ. Αντριου Λιβέρη, ανακοίνωσε ο εκλεγμένος Πρόεδρος των Ηνωμένων πολιτειών Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ ότι προορίζει  α του αναθέσει την προεδρία του Bιομηχανικού Συμβουλίου (Manufacturing Council), όπως έγραψε η οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal.

Την αναγγελία έκανε ο Ντόναλτ Τραμπ σε συγκένρτωση στο Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν όπου εμφανίστηκαν μαζί. Το Βιομηχανικό Συμβούλιο είναι ιδιωτικού δικαίου οργανισμός ο οποίος εκτελεί χρέη συμβούλου παρά τον Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ.

Ο κ. Λιβέρης γεννήθηκε στο Ντάργουίν της Αυστραλίας και έλκει την καταγωγή του από το ακριτικό Καστελόριζο. Είναι ιδρυτικό στέλεχος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Είναι πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της Dow Chemical, που ως γνωστόν είναι πολυεθνικός αμερικανικός πετροχημικός κολοσσός. Ιδρύθηκε το 1897 και η χρηματιστηριακή της αξία, σήμερα, αγγίζει τα 50 δισ. δολάρια. Απασχολεί περίπου 45.000 υπαλλήλους σε πλανητικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της α\συγκέντρωσης, ο ομογενής επιχειρηματίας έκανε την ανακοίνωση πως η Dow θα δημιουργήσει ένα νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στο Μίσιγκαν. Θα έχει 200 θέσεις εργασίας, οι μισές εκ των οποίων θα είναι νέες και οι υπόλοιπες θα «επαναπατριστούν» από άλλα μέρη διεθνώς, σύμφωνα με ανακοινωθέν της εταιρείας.

«Πρόκειται να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για όλους» είπε κ. Λιβέρης στο συγκεντρωμένο πλήθος. «Εχουμε τις ιδέες και έχουμε τα σχέδια» πρόσθεσε.

Ο κ. Τραμπ είπε πως περαιτέρω λεπτομέρειες για το Βιομηχανικό Συμβούλιο, θα είναι διαθέσιμες την ερχόμενη εβδομάδα, όταν ο κ. Λιβέρης ανακοινώσει και άλλα μέλη. «Βρίσκουμε τρόπους να φέρουμε τη βιομηχανία πίσω στην Αμερική», τόνισε και συμπλήρωσε: «Κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό όπως ο Αντριου».