Μαρινόπουλος: Το δικαστήριο καθυστερεί, ο Σκλαβενίτης αναζητά κεφάλαια

Αθήνα.- Σε αναζήτηση κεφαλαίων φέρεται ότι βρίσκεται η Σκλαβενίτης προκειμένου να καλύψει τη λειτουργία των καταστημάτων του δικτύου Μαρινόπουλος στο κρίσιμο διάστημα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2017, με την έκδοση της δικαστικής απόφασης για το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106 βθ, που θα ανοίξει τον δρόμο στη νέα χρηματοδότηση συνολικού ύψους 487 εκατ. ευρώ, να εκκρεμεί.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, μέχρι στιγμής τα αναγκαία κεφάλαια κίνησης για την κάλυψη μισθοδοσίας, τροφοδοσίας και λοιπών υποχρεώσεων στο δίκτυο των περίπου 80 με 100 επανενεργοποιημένων σημείων της Μαρινόπουλος, που διαθέτουν μια βασική γκάμα κωδικών, προέρχονται από τα προβλεπόμενα 80 εκατ. ευρώ της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου συνεννόησης που είχε υπογραφεί τον περασμένο Σεπτέμβριο μεταξύ των εμπλεκομένων αλυσίδων και των τραπεζών.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό προς εκταμίευση που έχει απομείνει από την ενδιάμεση χρηματοδότηση είναι περιορισμένο και ενδέχεται να μην είναι επαρκές για την κάλυψη των αναγκών ενός διμήνου.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι πληροφορίες θέλουν την πλευρά της Σκλαβενίτης να βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης του τρόπου κάλυψης των επιπλέον κεφαλαίων που δύνανται να απαιτηθούν. Πάντως, η εκφρασμένη πρόθεση της διοίκησης της Σκλαβενίτης να στηρίξει το όλο εγχείρημα επιβεβαιώνεται.

Μολονότι οι προσδοκίες για ισχυρές αποδόσεις στο δίκτυο της Μαρινόπουλος στο διάστημα της εορταστικής περιόδου φαίνεται ότι έχουν ατονήσει, ενδεχόμενες καλές επιδόσεις στους τζίρους των καταστημάτων θα ενίσχυαν τη χρηματοδοτική ευελιξία κατά το χρονικό διάστημα έως την έκδοση της δικαστικής απόφασης για το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106 βθ, που θα ανοίξει τον δρόμο στη νέα χρηματοδότηση συνολικού ύψους 487 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, στα σημεία που έχουν ήδη τροφοδοτηθεί με μια επαρκή γκάμα προϊόντων η επισκεψιμότητα είναι διαφορετική, ανάλογα με την περιοχή του εκάστου καταστήματος.

Υπό το πρίσμα αυτό και με γνώμονα τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν επί των διαδικασιών στο Πρωτοδικείο (πολυήμερη καθυστέρηση στον ορισμό εισηγητή στην υπόθεση Μαρινόπουλου), η διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων Μαρινόπουλου προχώρησε σε σειρά επαφών.
Σύμφωνα με επιστολή της διοίκησης του σωματείου, οι δικαστικές αρχές υποσχέθηκαν να διαθέσουν πόρους, ώστε να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το θέμα της εξέτασης του φακέλου για τη συμφωνία διάσωσης.

Newsroom ΔΟΛ