“Περνάει” από τη Βουλή τις ενισχύσεις στους συνταξιούχους η Κυβέρνηση

Αθήνα.- Σε κίνηση τακτικής προκειμένου να “καθησυχάσει” τους θεσμούς που έχουν εγείρει σοβαρές ενστάσεις για την μερική ενίσχυση μέρους των συνταξιούχων με μονομερείς, όπως τις χαρακτηρίζουν, ενέργειες, εκτός του πλαισίου της Συμφωνίας,  προχωρεί η Κυβέρνηση προκαλώντας ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστούν από το Σώμα.

Μάλιστα,  ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφερόμενος στις ενστάσεις που εγείρουν οι Θεσμοί για το θέμα αυτό δήλωσε ότι «θα εξηγήσουμε σε όποιον μας ρωτήσει, ότι η ενίσχυση των συνταξιούχων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι εντός του μνημονιακού πλαισίου και πιστεύουμε ότι όταν δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις θα καταλάβουν».

Την Πέμπτη,  ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, πρόκειται να δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν και οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των Θεσμών, στις οποίες συζητήθηκαν εκτός των άλλων, η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας καθώς και το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, υπήρξε αρκετά μεγάλη σύγκλιση για τα χρηματοοικονομικά θέματα και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ενώ προχωράει και το θέμα της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο των σημερινών συναντήσεων με τους εκπροσώπους των Θεσμών, θα είναι αγορές προϊόντων και η ενέργεια.

Σχετικά με τη μετάβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Βερολίνο που ήταν προγραμματισμένη εδώ και μέρες, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζαν, ότι ο υπουργός δεν έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Διευκρίνιζαν επίσης, ότι ο ίδιος δεν θα είναι στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Καγκελάριο Μέρκελ.