«Αιέν αριστεύειν» για δύο Eλληνόπουλα από τη Βικτώρια, με ΑΤΑR 99,95

Βικτώρια, Αυστραλία.- Ο Αλέκος Λέος και ο Τζέιμς Κερλίδης είναι τα δύο Ελληνόπουλα που κατάφεραν φέτος να αγγίξουν την τελειότητα με τον βαθμό που συγκέντρωσαν στις εισιτήριες για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, εξετάσεις VCE της Βικτώριας.

Η βαθμολογία των δύο αριστούχων είναι 99,95 μονάδες και είναι η υψηλότερη που μπορεί να πάρει ένας μαθητής στις εξετάσεις VCE. Με τη συγκεκριμένη βαθμολογία τα δύο Eλληνόπουλα μπήκαν πλέον στην εκλεκτή ομάδα των καλύτερων μυαλών της χώρας που αναλογεί στο 0,05% του μαθητικού πληθυσμού της Αυστραλίας και θεωρούνται τα καλύτερα μυαλά της χώρας. Στην ίδια εκλεκτή ομάδα εισήλθαν και άλλοι 33 μαθητές VCE της Βικτώριας που, επίσης, κατάφεραν να συγκεντρώσουν την εντυπωσιακή αυτή βαθμολογία.

Συγκεκριμένα, πέντε μαθητές του Penleigh and Essendon Grammar School και άλλοι πέντε μαθητές του Heileybury, συμπεριλαμβανομένων και των δύο ελληνικής καταγωγής μαθητών, κατάφεραν φέτος να κάνουν πράξη το «αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων» και να συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών που κατάφεραν να συγκεντρώσουν το τέλειο 99,95.

Αλέκος Λέος: Ένα από τα δύο αστέρια ελληνικής καταγωγής στις φετινές εξετάσεις VCE που κατάφερε να συγκεντρώσει την τέλεια βαθμολογία των 99,95 μονάδων

Αλέκος Λέος: Ένα από τα δύο αστέρια ελληνικής καταγωγής στις φετινές εξετάσεις VCE που κατάφερε να συγκεντρώσει την τέλεια βαθμολογία των 99,95 μονάδων

ΑΛΕΚΟΣ ΛΕΟΣ: «ΕΚΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ»

Ο Αλέκος Λέος φοιτούσε στο Penleigh and Essendon Grammar School και ο Τζέιμς Κερλίδης στο Heileybury. Και τα δύο αυτά σχολεία βρίσκονται φέτος στην κορυφή του καταλόγου των σχολείων με τις καλύτερες επιδόσεις στις εξετάσεις VCE.

Ο Αλέκος Λέος πρόκειται να φοιτήσει στο Melbourne University, το οποίο φρόντισε ήδη να εντάξει μερικά από τα καλύτερα μυαλά της Βικτώριας στη φοιτητική του κοινότητα, προσφέροντάς του υποτροφία, την οποία, όπως είπε ο Αλέκος, στο «Νέο Κόσμο» θα χρησιμοποιήσει σπουδάζοντας Βιοϊατρικές Επιστήμες.

«Δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποια πτυχία θα κάνω, αλλά θα είναι στον τομέα των Επιστημών» μας είπε λίγο μετά την μεγάλη του επιτυχία, προσθέτοντας ότι ούτε και ο ίδιος περίμενε ότι η τελική του βαθμολογία θα ήταν τόσο «τέλεια».

Ποιο είναι, όμως, το μυστικό της επιτυχίας του Αλέκου;

«Επέλεξα μαθήματα που μου άρεσαν. Γι’ αυτό και έμεινα πάντα αφοσιωμένος, γιατί παρά τις δυσκολίες και την κούραση, λάτρευα αυτό που έκανα. Πιστεύω ότι εκτός από τα μαθήματα έπαιξε σπουδαίο ρόλο και η στήριξη και καθοδήγηση που είχα από τους γονείς μου. Η μητέρα μου σταμάτησε την δουλειά αυτήν την χρονιά για να είναι δίπλα μου και χωρίς την δική της βοήθεια και την καθοδήγηση από τον πατέρα μου δεν θα τα κατάφερνα».

Όσο για τον άνθρωπο από τον οποίο ο Αλέκος πιστεύει ότι πήρε μαθήματα αντοχής και επιμονής;

«Τον παππού μου δεν τον έζησα πολύ. Τον χάσαμε όταν ήμουν περίπου οκτώ χρόνων. Η ιστορία της ζωής του, όμως, με δίδαξε πολλά. Δεν έχω ινδάλματα, αλλά ελπίζω να κληρονόμησα την αντοχή και την επιμονή του. Ήρθε στην Αυστραλία απο την Αρκαδία το 1955, πάμφτωχος και με τη σκληρή του δουλειά κατάφερε τελικά να αποκτήσει σουπερμάρκετ και πλυντήρια. Κατάφερε να δημιουργήσει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και αν δεν ήταν αυτός, ο πατέρας μου δεν θα κατάφερνε να μορφωθεί και να δώσει με τη σειρά του σε εμένα τη δυνατότητα και τη στήριξη να καταφέρω αυτό που κατάφερα. Ο παππούς μου είναι ο άνθρωπος στον οποίο οφείλω, κατά ένα μέρος, και τη σημερινή μου επιτυχία» είπε ο Αλέκος Λέος.

Οι υπόλοιποι μαθητές που συντροφεύουν τον Αλέκο στον κατάλογο των «τέλειων» του σχολείου του είναι οι Rosemary Chen, Sohil Chhabra, Madhavi Priya-Singh και Mark Yin. Από το σχολείο του Τζέιμς Κερλίδη, οι υπόλοιποι τέσσερις αριστούχοι που, επίσης, κατάφεραν να συγκεντρώσουν ATAR 99,95 είναι οι Anant Butala, Cherie Han, Jack Li και Manoj Liyana Arachige.

Εν τω μεταξύ, πολύ καλές ήταν και οι επιδόσεις των μαθητών που αποφοίτησαν φέτος από τα ημερήσια ελληνικά σχολεία.

H Θεοφανώ Τσεντικοπούλου μαθήτρια των απογευματινών σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κατάφερε να συγκεντρώσει 49 μονάδες στο μάθημα των Ελληνικών.

ALPHINGTON GRAMMAR/ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ: ΠΡΩΤΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η ΤΣΕΝΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το 49% των μαθητών του σχολείου Alphington Grammar που συμμετείχε στις εξετάσεις του VCE κατάφερε να συγκεντρώσει βαθμολογία 80 μονάδων ενώ την υψηλότερη βαθμολογία πήρε ο Shawn Li που συγκέντρωσε 98,15 μονάδες.

Οι μαθητές του Alphington Grammar που κατάφεραν να επιτύχουν υψηλή βαθμολογία με την διευθύντρια του σχολείου κ. Ολίβια Νίκου

Οι μαθητές του Alphington Grammar που κατάφεραν να επιτύχουν υψηλή βαθμολογία με την διευθύντρια του σχολείου κ. Ολίβια Νίκου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σχολείου, η μέση βαθμολογία των αποφοίτων ήταν 31 μονάδες.

Πολύ καλά ήταν και τα αποτελέσματα των μαθητών των απογευματινών σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

Πιο συγκεκριμένα, την υψηλότερη βαθμολογία στα Ελληνικά στις φετινές εξετάσεις VCE σε όλη τη Βικτώρια, πήρε η μαθήτρια των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Θεοφανώ Τσεντικοπούλου, με 49 μονάδες. Η Θεοφανώ ήρθε από την Ελλάδα πριν από ενάμισι χρόνο, φοιτά στο ημερήσιο σχολείο Balwyn High, φέτος ολοκλήρωσε την πέμπτη Γυμνασίου και έκανε Ελληνικά σε επίπεδο VCE. Όπως δήλωσε o πατέρας της, Νίκος Τσεντικόπουλος στο «Νέο Κόσμο», η Θεοφανώ θέλει να σπουδάσει Αρχιτεκτονική και είναι πολύ καλή μαθήτρια. Της ευχόμαστε να το καταφέρει και να συνεχίσει να κάνει περήφανους καταρχήν τους γονιούς της και εκ των υστέρων τους δασκάλους της και όλη την παροικία.

Η Ελένη Ιωάννου ήρθε δεύτερη με 47 μονάδες, ενώ ακολουθούν οι Δέσποινα Χαϊδεμένου με 46, ο Χαράλαμπος Γιαβρής και ο Νικόλαος Ρούμπος με 41 μονάδες και με 40 μονάδες οι μαθήτριες Ιωάννα Σκαλτσά και Ειρήνη Καλλέργη.

Ικανοποιητικές ήταν και οι επιδόσεις των μαθητών του σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας που εξετάστηκαν στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών! Ο Jason Wong συγκέντρωσε 38 μονάδες και οι Γιώργος Γαβριήλ και Douros Karyakos 37. Ο βαθμός των τριών μαθητών των Αρχαίων Ελληνικών με την υψηλή επιδότηση, που προβλέπεται για το μάθημα αυτό, ανέβηκε αντίστοιχα στις 50.6, 48.7 και 49.27 μονάδες.

OAKLEIGH GRAMMAR:ΑΡΙΘΜΟΣ-ΡΕΚΟΡ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Μπορεί το ποσοστό των μαθητών του σχολείου που κατάφερε να συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία άνω των 80 μονάδων να αναλογεί στο 1/3 του συνολικού αριθμού των φετινών αποφοίτων, αλλά όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η διεύθυνση του σχολείου, φέτος ο αριθμός αυτών που κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 40 μονάδες σε διάφορα μαθήματα ήταν φέτος ο μεγαλύτερος στην ιστορία του σχολείου.

epoakleigh

Οι αριστούχοι τελειόφοιτοι του 2016 του Oakleigh Grammar. Από αριστερά, Perry Katopodis, Michaela Takos και Phillipos Kormos με τον διευθυντή του σχολείου Mark Robertson

Το σχολείο μας πληροφόρησε ότι η αριστούχος (dux) του σχολείου Michaela Takos, κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία αλλά επέλεξε να μην δημοσιοποιηθεί. Η Μικαέλα θα ακολουθήσει σπουδές στον τομέα των Βιοατρικών Επιστημών.

Εν τω μεταξύ, τρεις μαθητές του σχολείου, οι Δημήτρης Αντωνόπουλος, Χριστίνα Κατατριώρη και Ειρήνη Σούλη, κατάφεραν να συγκεντρώσουν βαθμολογία άνω των 40 μονάδων στο μάθημα των Ελληνικών.

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΞΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Εντυπωσιακό ποσοστό για την ακρίβεια το 75% των μαθητών του Ελληνορθόδοξου Κολλεγίου «Άγιος Ιωάννης», που συμμετείχε στις εξετάσεις VCE, κατάφερε να πάρει βαθμολογία άνω των 80 μονάδων, κάτι που σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου κ. Lance Ryan, σηματοδοτεί μία από τις καλύτερες χρονιές του σχολείου όσον αφορά την απόδοση των αποφοίτων του.

H τάξη του Year 12 του Ελληνορθόδοξου Κολλεγίου «Άγιος Ιωάννης»

H τάξη του Year 12 του Ελληνορθόδοξου Κολλεγίου «Άγιος Ιωάννης»

Την υψηλότερη βαθμολογία πήρε ο Mihir Pradhan, που συγκέντρωσε ATAR 95,75 μονάδων και δεύτερος όσον αφορά τη συνολική του βαθμολογία ήρθε ο Ζώης Στάβρακας με 90,85 μονάδες.

Η βαθμολογία του 18% των μαθητών ξεπέρασε τις 90 μονάδες ενώ ποσοστό 25% βαθμολογία άνω των 85 μονάδων.

Ο κ. Ryan, μιλώντας στο «Νέο Κόσμο», είπε ότι ο μέσος όρος βαθμολογίας φέτος ήταν ο υψηλότερος των τελευταίων χρόνων προσθέτοντας ότι τα μαθήματα στα οποία ξεχώρισαν οι μαθητές του Κολλεγίου ήταν αυτά των Ελληνικών, Μαθηματικών και Προχωρημένων Μαθηματικών.

Πηγή: Neoskosmos.com