Εξ αναβολής… σούπα στο αθηναϊκό ντέρμπι της Λεωφόρου

Αθήνα
Σε ένα ντέρμπι που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης», στο πλαίσιο της -εξ αναβολής- 11ης αγωνιστικής της Super League. Οι «πράσινοι» ολοκληρώνουν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στην 4η θέση, μένοντας πίσω από Πανιώνιο και Ξάνθη, ενώ η Ενωση ισοβαθμεί στην 5η θέση με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Ζοζέ Μοράις επιφύλαξε μία έκπληξη στην ενδεκάδα του «Δικεφάλου», με τη χρησιμοποίηση του Αϊντάρεβιτς αντί του Γιόχανσον. Από την άλλη πλευρά, χωρίς να έχει πολλές επιλογές λόγω των απουσιών, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε θέση βασικού στον νεαρό Ευαγγέλου, που έκανε το ντεμπούτο του σε αγώνα πρωταθλήματος.

Την απειρία του 19χρονου σέντερ-μπακ λίγο έλειψε να πληρώσουν οι «πράσινοι» μόλις στο 3ο λεπτό, καθώς από δικό του λάθος ο Μάνταλος έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση κατέληξε στην εξωτερική πλευρά της εστίας.

Τα πολλά λάθη και η απουσία αξιόλογων φάσεων χαρακτήρισαν το πρώτο ημίωρο του ντέρμπι. Μετά το 30΄ τα πράγματα βελτιώθηκαν κάπως, με την ΑΕΚ να απειλεί στο 32΄ σε φάουλ του Γκάλο, όπου η μπάλα κόντραρε και πήρε κατεύθυνση προς το τέρμα, όμως ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δεν αιφνιδιάστηκε και έδιωξε.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ στο 37΄, με τον Βιγιαφάνιες να βγάζει τον Λέτο τετ-α-τετ, αλλά ο Μπάρκας κράτησε το «μηδέν». Τρία λεπτά αργότερα ήταν σειρά της Ενωσης να απειλήσει με κοντινή προβολή του Λαμπρόπουλου, όμως η μπάλα κόντραρε στον Ευαγγέλου κα κατέληξε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ακόμη μία καλή φάση για την ΑΕΚ, με το σουτ του Πατίτο Ροντρίγκες να φεύγει λίγο άουτ στο 54΄. Δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» το γκολ, με τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο να κάνει το γύρισμα, τον Ντίντακ να γλιστράει και να αφήνει μόνο του τον Βιγιαφάνιες, το πλασέ του οποίου όμως απέκρουσε ο Μπάρκας.

Ο τερματοφύλακας της Ενωσης είχε άλλη μία καίρια επέμβαση στο 64΄, όταν βγήκε γρήγορα στα όρια της περιοχής του και πρόλαβε με τα πόδια τον επελαύνοντα Λέτο.

Γενικότερα, στο τελευταίο ημίωρο οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι, αλλά δεν είχαν βοήθειες από τον Μπεργκ κι έτσι δεν μπόρεσαν να πετύχουν το «χρυσό» γκολ, απέναντι σε μία ΑΕΚ που όσο περνούσε η ώρα οπισθοχωρούσε, δείχνοντας ότι μάλλον την άφηνε ικανοποιημένη η ισοπαλία.

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες: Κουρμπέλης, Λέτο, Βιγιαφάνιες – Κολοβέτσιος, Μπάρκας, Μάνταλος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Τελάντερ, Ευαγγέλου, Χουλτ, Κουρμπέλης, Λουντ, Π. Βλαχοδήμος (73΄ Μπουμάλ), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ, Λέτο.

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Αϊντάρεβιτς (75΄ Γιόχανσον), Χριστοδουλόπουλος (68΄ Βάργκας), Σιμόες, Μάνταλος, Ροντρίγκες, Πέκχαρτ (68΄ Αλμέιδα).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ