Φωτιά και εκρήξεις σε αποθήκη ελαστικών – Κόλαση πυρός στον Ταύρο!

Αθήνα.-Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (15.01.2017) σε υπαίθρια αποθήκη ελαστικών στην οδό Θέμιδος 25 στο Ταύρο. Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 17:50 από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Ξεκίνησε από την υπαίθρια αποθήκη ελαστικών αλλά γρήγορα επεκτάθηκε σε διπλανό χώρο, όπου πετάγονταν σκουπίδια και στη συνέχεια σε αποθήκη όπου υπήρχαν και φιάλες προπανίου!

Εξαιτίας της φωτιάς, οι φιάλες προπανίου προκάλεσαν ισχυρότατες εκρήξεις και πολλοί χρήστες του Facebook και του Twitter (όπως μπορείτε να δείτε σε video που ακολουθούν στη συνέχεια του κειμένου), από διάφορες περιοχές της Αττικής τις κατέγραψαν σε video.

Η φωfwtia8τιά πήρε διαστάσεις, ενώ κομμάτια από τις φιάλες υγραερίου εκτοξεύτηκαν πολλά μέτρα μακριά!

Όταν έφτασε η Πυροσβεστική στο σημείο, 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά, δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο γιατί ο σκουπιδότοπος δίπλα στην υπαίθρια αποθήκη ελαστικών ήταν κλειδωμένος, ενώ οι συνεχείς εκρήξεις δυσκόλευαν ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο ζητούν απ’ όλους να απομακρυνθούν καθώς οι εκρήξεις ήταν συνεχείς, ενώ επί τόπου βρίσκεται και η αστυνομία.

Η Πυροσβεστική με ειδικό μηχάνημα πρόκειται να ανοίξει δρόμο προκειμένου εκτός από ρίψεις νερού, να γίνει και ρίψη χώματος ώστε να περιοριστεί ακόμη περισσότερο η φωτιά. Για την ώρα, πάντως, δεν κινδυνεύουν αποθήκες βιοτεχνιών που βρίσκονται στην περιοχή.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί το γεγονός πως η Πυροσβεστική μπόρεσε να ξεκινήσει την επιχείρηση κατάσβεσης περίπου στις 18:30 το απόγευμα!