“Κόντρες” εφ όλης της ύλης στη Βουλή!

Αθήνα.- Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως με πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά, σε επίπεδο αρχηγών, σχετικά με τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες. Ωστόσο γρήγορα η συζήτηση περιστράφηκε και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας με πρώτο  το θέμα της αξιολόγησης, αλλά και το  Κυπριακό, ενώ οι τόνοι ανέβηκαν όταν συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Ειδικότερα, οξύτατη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να αποτύχει η αξιολόγηση, να μετατραπεί η χώρα σε ειδική ζώνη και στη συνέχεια η ΝΔ να εμφανιστεί ως λευκός Ιππότης σε μια κατεστραμμένη χώρα.

«Η αξιολόγηση θα κλείσει», υποστήριξε ο πρωθυπουργός και θα μείνετε με την απορία στο στόμα και θα συνεχίσετε να ζητάτε εκλογές.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τα επιπλέον μέτρα που ζητούνται, τα οποία η Αθήνα έχει αποτιμήσει σε 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Υποστήριξε επίσης ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα τηλεοπτικά κανάλια δικαιώνει την επιλογή της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και διερωτήθηκε αν ο κ. Μητσοτάκης θα ταχθεί με τους καναλάρχες.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι την σκληρή δουλειά χωρίς φοβικότατα και εξέφρασε την ελπίδα για θετικές εξελίξεις, καλώντας παράλληλα την Τουρκία να προσέλθει στη συζήτηση με το ίδιο πνεύμα.

Μιλώντας για το αγροτικό, ο κ. Τσίπας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση επανεξετάζει τον ΦΠΑ στο κρασί.

Επιπλέον, υπερασπίστηκε όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι πληρώθηκαν το 2016 στους αγρότες 3,7 δισεκ. ευρώ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον Πρωθυπουργό, στη Βουλή. Ο κ. Μητστοτάκης υποστήρι9ξε ότι οι εξελίξεις στον ΔΟΛ κατέδειξαν τον τρομακτικό κυνισμό της κυβέρνησης, και κατήγγειλε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν συγκροτήσει το πιο αδίστακτο σχήμα.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως χρησιμοποίησε τις δικαστικές εκκρεμότητες του πρόεδρου του ΔΟΛ Ψυχάρη ώστε να θέσει ως επικεφαλής του Οργανισμού τον πρώην βουλευτή της Κουμουνδούρου Βασίλη Μουλόπουλο, τον οποίο μάλιστα είχε υποδείξει και ως αντιπρόεδρο στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Απαντώντας δε στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα κανάλια δικαίωσε τις προσπάθειες της κυβέρνησης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε αιχμηρά πως ο πρωθυπουργός μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ανώτατο δικαστήριο.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση με τις πράξεις της συνιστά κίνδυνο για τη δημοκρατική ομαλότητα, ενώ τόνισε ότι ποτέ από την αρχή της κρίσης δεν υπήρξε πιο σκοτεινός ορίζοντας για την Ελλάδα.

Η δίκη σας ανευθυνότητα και ο τυχοδιωκτισμός διευκολύνει ακραίες φωνές στην Ευρώπη που θέλουν της Ελλάδα εκτός ευρωζώνης , είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να μην παίξει κανένα παιχνίδι με περαιτέρω αλλαγές στον εκλογικό νομό, προσθέτοντας ότι στους κανόνες της δημοκρατίας είναι η ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας.

Φώφη Γεννηματά

Το θέμα του ΔΟΛ έφερε η Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός που βρυχάται για διαπλοκή και διαφθορά γίνεται γάτα Ιμαλαΐων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμά τη διαπλοκή και αυτό είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο» πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

Αφού προσπαθήσατε να στήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ channel, πρόσθεσε, τώρα προσπαθείτε να ελέγξετε ένα υπερχρεωμένο δημοσιογραφικό οργανισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ news.

«Είσαστε ηττημένοι ηθικά και πολιτικά και τώρα ετοιμάζεστε για νέα συνθηκολόγηση σε ότι σας ζητούν οι πιο ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης. Ήδη συζητάτε για νέα μέτρα και κοιτάτε πώς θα τα βαφτίσετε…Όμως δεν έχετε καμιά εντολή από το λαό για νέο μνημόνιο, όπως και να το ονομάσετε» σχολίασε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ.

«Η απόγνωση και η απελπισία στον πρωτογενή τομέα έχουν ένα όνομα: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» είπε η κ. Γεννηματά.