Δίωξη για υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο εις βάρος του Σώρρα

Αθήνα.-Για υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο κατ΄ εξακολούθηση, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο διώκεται, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ο Αρτέμης Σώρρας που βρίσκεται στη δίνη δικαστικών ερευνών για την αμφιλεγόμενη δράση του.

Η πρώτη δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε, σήμερα, από την Εισαγγελία Αθηνών, με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις του, συνεντεύξεις και δηλώσεις, στο διαδίκτυο για τους αθλητές που μετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η κατηγορία που του αποδίδεται είναι υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο (πλημμέλημα με βάση τον νόμο 927 του 1979, άρθρο 1).

Συγκεκριμένα οι αξιόποινες πράξεις αφορούν :
-Συνέντευξη του Αρτέμη Σώρρα στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 στο διαδικτυακό τόπο Ριζόπουλος Πόστ .Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, είχε πει ότι «είναι ύβρις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να βλέπεις ανάπηρους να κάνουν παραολυμπιάδα».

Η δεύτερη πράξη αφορά ανάρτηση στο facebook,με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 2016 στην οποία ανέφερε ότι δεν παίρνει πίσω ούτε μία λέξη από την προηγούμενη συνέντευξή του και επιπλέον ότι θεωρεί «τεράστια προσβολή και βεβήλωση για όλους τους ανθρώπους Έλληνες οι παραολυμπιακοί αγώνες που τα ζώα μας επιβάλλουν στον πλανήτη μας».

Για την υπόθεση αυτή, ο Α.Σωρρας θα δικαστεί με απευθείας κλήση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται όλες οι εισαγγελικές έρευνες με κεντρικό πρόσωπο τον Α. Σώρρα και, μετά το τέλος της κάθε μίας, ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός θα αποτιμά τα ευρήματα της έρευνας του, από τα οποία θα εξαρτάται και η περαιτέρω ποινική μεταχείριση του.