«Τουρνουά Ομογενειακών Ομάδων» υπό την αιγίδα του ΣΑΕ Ωκεανίας

Arlington. Με μεγάλη συμμετοχή ομογενών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2ο17 η  διοργάνωση «Διασυλλογικού Ποδοσφαιρικού Τουρνουά Ομογενειακών Ομάδων» για παιδιά 12 χρόνων. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων Ωκεανίας.

Την προσπάθεια αυτή ενίσχυσαν με τη συμμετοχή τους 8 Ομογενειακοί Αθλητικοί Σύλλογοι από την περιφέρεια Ωκεανίας και οι ποδοσφαιρικοί Αγώνες θα πραγματοποιήθηκαν στο Arlington Oval –Dulwich Hill το Σάββατο 21/1/17.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,  όπως και στις προηγούμενες αθλητικές διοργανώσεις, καθοριστική ήταν η παρουσία των ομογενών γατί “είστε πάντοτε πολύ κοντά στη προσπάθεια όλων μας για διασύνδεση των νέων γενεών Ελληνοπαίδων της
Ωκεανίας και την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και πολιτιστικού κληροδοτήματος στο ντόπιο στοιχείο”.

Στην  ίδια ανακοίνωση του ΣΑΕ Ωκεανίας επισημαίνονται ακόμη και τα ακόλουθα:
“Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο όπου οι ομογενειακές οργανώσεις μας συρρικνώνονται, προσπαθούμε, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, να κρατήσουμε ζωντανή την πρωτοβουλία διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων που θα συμβάλλουν και στη συνέχιση και ενίσχυση των Πανελλήνιων Αγώνων Ωκεανίας και οι οποίοι αναμφισβήτητα αποτελούν μια σημαντική εκδήλωση προβολής του ελληνικού πολιτισμού και του Ολυμπιακού πνεύματος.
Η παρουσία σας στους αθλητικούς χώρους για την ενίσχυση των νέων αθλητών μας μας δίνει νέα δυναμική για να επεκταθούμε και σε άλλες κατηγορίες αθλητικών διοργανώσεων σε ετήσια βάση για νέους και νέες ομογενείς.
Με εκτίμηση
Η Οργανωτική Επιτροπή”