ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Από τη Σουηδία με αγάπη

melissa1-90x901Από τη Σουηδία ήλθε η πρώτη αντίδραση στο άρθρο μας για τη νέα τοποθέτηση του Υπουργού Παιδείας ότι η ομογένεια πρέπει να λύσει μόνη της το σοβαρό θέμα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης των παιδιών της.  Και μάλιστα, από τον  Σωτήρη Δελή,  Μέλος του ΔΣ της ΠΑ.Δ.Ε.Ε  και Μέλος της σουηδικής Βουλής και της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων (ΕΕΥ).
melissa1-90x901“Η ώρα είναι προχωρημένη αλλά πρόλαβα να διαβάσω το τελευταίο νέο σας για τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας.
 Εάν όμως είχαμε δικαίωμα ψήφου κανείς μα κανείς δεν θα τολμούσε να πει κάτι τέτοιο.
Γιαυτό λοιπόν πρώτιστα η ψήφος και μετά τα υπόλοιπα. Αλλιώς η κοροϊδία θα συνεχιστεί κ Μαλασπίνα. Καλή νύχτα!
Σωτήρης Δελής”.
melissa1-90x901Άδικο έχει; Καθόλου. Ορθή πολιτική κρίση διαθέτει. Και βάζει τα πράγματα στη σωστή τους σειρά. Πρώτα ο νόμος για την ψήφο στους απόδημους Έλληνες ψηφοφόρους, από τον τόπο διαμονής! Μετά, όλα τ΄άλλα θα έρθουν μόνα τους κατά τρόπο φυσιολογικό. Πρώτα ψήφο, γιατί με την ψήφο από το εξωτερικό, η στάση του εθνικού Κέντρου απέναντι στους Απόδημους θα αλλάξει άρδην! Τότε θα μιλήσουμε για νέο ΣΑΕ, τότε θα κουβεντιάσουμε για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση των παιδιών της ομογένειας, τότε για Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού (τελειώνει ο Ιανουάριος, πλησιάζει η 9η Φεβρουαρίου, είναι σχεδόν έτοιμη η ομογένεια στην Ιταλία να “πανηγυρίσει” για 2η χρονιά, και ακόμα ούτε ΚΥΑ ούτε ακρόαση…). Τότε θα δούμε εάν μπορούν να μιλούν και να αποφασίζουν για την ομογένεια πίσω από κλειστές στην ομογένεια πόρτες…
melissa1-90x901
Είπε και άλλα ενδιαφέροντα ο κ. Δελής. Θα τα δημοσιεύσουμε αργότερα, μέσα στην ημέρα.
Καλημέρα σας.