ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Ο Λευκός Οίκος και οι Ελληνοαμερικανοί!

melissa1-90x901Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του «Σκάι» και τον δημοσιογράφο Αρη Πορτοσάλτε παραχώρησε ο εκδότης-διευθυντής του «Εθνικού Κήρυκα», Αντώνης Διαματάρης, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την «κόντρα» του με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, αναφορικά με την επίσκεψη του τελευταίου και του ομολόγου του Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

 

melissa1-90x901Μεταξύ των άλλων, ο κ. Δαματάρης αναφερόμενος στην επίμαχη συγκέντρωση των ομογενών, για να τιμήσουν τους ελληνοαμερικανούς που ανέλαβαν καίριες θέσεις στην κυβέρνηση Τραμπ, μεταξύ αυτών και τον νέο Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους, είπε:

 

melissa1-90x901«Αυτή ήταν μια δεξίωση-γιορτή. Να πούμε ότι είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία της Ομογένειας στην Αμερική που ένας ομογενής κατέχει μια τόσο υψηλή θέση, τη θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου. Ηταν ευκαιρία να γιορτάσουν οι παρευρισκόμενοι. Αρα λοιπόν ακόμα και η σκέψη ότι θα μπορούσε εκεί να συζητηθεί η ιδέα των επενδύσεων στην Ελλάδα σε μια τέτοια περίσταση ήταν γελοία. Και αυτό ήταν που με ενόχλησε περισσότερο: Η κοροϊδία του ελληνικού λαού».

melissa1-90x901Να διορθώσουμε, λοιπόν: Το πραγματικό είναι ότι ο Ράινς Πρίμπους θα είναι όχι ο πρώτος, αλλά ο δεύτερος ελληνικής καταγωγής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου (ο πρώτος ήταν ο Τζον Ποντέστα, επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον 1998-2001) και ο δεύτερος Ελληνορθόδοξος (μετά τον Τζόν Σονούνου επί προεδρίας Τζορτζ Μπους πρεσβύτερου 1989-1991).

 

melissa1-90x901Για την Ιστορία: Ο Τζον Ποντέστα γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1949 στο Σικάγο από την Ελληνίδα Μαίρη Κοκόρη και τον ιταλικής καταγωγής Τζον Ντέιβιντ Ποντέστα. Η καταγωγή της μητέρας τού επικεφαλής της εκστρατείας της κ. Κλίντον είναι από την Αρκαδία της Πελοποννήσου, ενώ η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο. Ενώ ο Τζον Ποντέστα είναι εν ενεργεία Καθολικός όπως ο πατέρας του, δεν έχει απαρνηθεί τη θρησκεία της μητέρας του, καθώς είναι γνωστό πως ως σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα μέχρι το 2015 διατηρούσε στο γραφείο του στον Λευκό Οίκο εικόνες της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας.