Δυστυχώς, το ice «θερίζει» πολλούς νέους της ελληνικής παροικίας της Μελβούρνης

Μελβούρνη.- Με αφορμή την περίπτωση του Δημήτρη Γκαργκασούλα, χρήστη του συγκεκριμένου ναρκωτικού, που σκόρπισε τον όλεθρο την περασμένη Παρασκευή στη Μελβούρνη, αλλά και μετά από απανωτά κρούσματα ομογενών που υπό την επήρρεια του συγκεκριμένου ναρκωτικού καταφεύγουν στο έγκλημα, ο “Νέος Κόσμος” μίλησε με την κ. Ανδριανάκη και τα στοιχεία που μας έδωσε είναι συγκλονιστικά!

Για παράδειγμα, μόλις την Τρίτη το βράδυ, όπως μας αποκάλυψε η ίδια, ένα δίχρονο αγοράκι ελληνικής καταγωγής κατέληξε σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της Μελβούρνης γιατί κατανάλωσε ποσότητα ice, την οποία βρήκε παρατημένη πάνω στο τραπέζι του σαλονιού. Την είχαν αφήσει εκεί οι γονείς του που είναι χρήστες. Το αγοράκι νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα θεραπείας του νοσοκομείου με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ενώ οι γιατροί ανησυχούν για πιθανή εγκεφαλική βλάβη.

Tόσο το αθώο δίχρονο θύμα όσο και το αδελφάκι του, τον τελευταίο καιρό είναι υπό την κηδεμονία της γιαγιάς τους, καθώς η Πολιτεία λόγω του εθισμού των γονιών τους αποφάσισε να τους αφαιρέσει την κηδεμονία των παιδιών τους. Το περιστατικό, όπως μας πληροφόρησε η ομογενής νοσοκόμα, συνέβη κατά τη διάρκεια επίσκεψης των παιδιών στο σπίτι των γονιών τους, επίσκεψη που, σύμφωνα με το νόμο, λαμβάνει χώρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

«Είναι μία από τις τραγικότερες ιστορίες που έχω ακούσει, αλλά δεν είναι η μόνη», λέει η ομογενής ειδικός ψυχικής υγείας και προσθέτει ότι για όσους θυμούνται το πώς θέριζε κάποτε η ηρωίνη τους νέους της παροικίας μας, το ίδιο συμβαίνει και σήμερα με το ice. «Η διαφορά, όμως, είναι ότι το ναρκωτικό αυτό προκαλεί σοβαρές ψυχασθένειες και κάνει τους χρήστες του απρόβλεπτους και πολύ επικίνδυνους για τους οικείους τους, αλλά και για την κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά.

«Ως Ελληνίδα, όταν βρίσκομαι σε βάρδια, απαντάω σε τηλεφωνήματα που έρχονται μέσα από την ειδική γραμμή του υπουργείου Δικαιοσύνης -Mental Health Crisis Line- και αφορούν ελληνικής καταγωγής άτομα. Mόνο τις τρεις τελευταίες μέρες μίλησα με δέκα ελληνικής καταγωγής χρήστες ή γονείς χρηστών. Και τονίζω, ότι αυτοί οι χρήστες δεν έχουν μπει στο σωφρονιστικό σύστημα, δεν έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα. Γιατί αν μιλήσω και γι’ αυτούς, τότε ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος» λέει η κ. Ανδριανάκη.

Κάνει, επίσης, ιδιαίτερη μνεία στην παρούσα κατάσταση του υγειονομικού συστήματος Ψυχικής Υγείας. «Βλέπουμε τραγωδίες όπως αυτή που συνέβη την Παρασκευή και θα δούμε και άλλες γιατί έτσι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, ένας χρήστης που έχει αναπτύξει κάποια ψυχική διαταραχή έστω και αν καταλήξει σε κάποια ψυχιατρική κλινική, λόγω μίας κρίσης, για παράδειγμα, έχει το δικαίωμα μετά από ένα δύο 24ωρα, να ζητήσει εξιτήριο. Οι γιατροί δεν μπορούν να κάνουν τίποτε παραπάνω για να τον κρατήσουν εκεί. Οπότε, καταλαβαίνετε ότι αν κάποιος έχει σοβαρή ψυχική διαταραχή, τότε αυτό το άτομο θα γίνει επικίνδυνο. Το πού θα βρίσκεται όταν συμβεί αυτό, κανένας δεν μπορεί να το ξέρει και κανένας δεν μπορεί να το προβλέψει» είπε χαρακτηριστικά.

baby_0

πηγή:neoskosmos.com