Εντατικές διεργασίες στις Βρυξέλλες για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης

Βρυξέλλες.- Εντατικές συζητήσεις και διεργασίες μεταξύ εκπροσώπων των Θεσμών και αρμόδιων παραγόντων για την επιτήρηση του ελληνικού προγράμματος, αλλά και της Αθήνας, βρίσκονται σε εξέλιξη, με στόχο την αναζήτηση κοινού εδάφους για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, κοινοτικοί αξιωματούχοι διερευνούν την πιθανότητα σύγκλισης μιας συνάντησης των επικεφαλής των θεσμών και των ελληνικών αρχών, ή των προϊσταμένων τους (Μοσκοβισί, Ντάισελμπλουμ, Ντράγκι, Τόμσεν, Ρένγκλινγκ, Τσακαλώτος) στις Βρυξέλλες ή στην Φρανκφούρτη, προς το τέλος αυτής της εβδομάδος.

Δεν είναι βέβαιο ότι αυτές οι προσπάθειες θα αποδώσουν καρπούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, ο σκοπός της συνάντησης θα είναι η συγγραφή και συνομολόγηση των όρων της συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού (Staff Level Agreement), αλλά και της δημοσιονομικής τροχιάς μετά το πρόγραμμα και τον τρόπο επίτευξης αυτής.

Οι συνεννοήσεις διεξάγονται μεταξύ Αθήνας, εκπροσώπων των Θεσμών, εκπροσώπων υπουργείων Οικονομικών και του ΔΝΤ.

Πηγές της ελληνικής κυβέρνησης σχολίαζαν πως “σχετικά με τα δημοσιεύματα για την “πρωτοβουλία Ντάισελμπλουμ” σημειώνεται ότι όπως έχουμε επισημάνει και άλλη φορά πολλοί παράγοντες και σε πολλά επίπεδα παίρνουν πρωτοβουλίες αυτό το διάστημα για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επίτευξης συμφωνίας για τη 2η αξιολόγηση. Είναι νωρίς ακόμη να εκτιμήσουμε αν θα καρποφορήσουν”.

Πηγή: real.gr