«Καθάρισε» σε 10′ ο ΟΣΦΠ, νίκες για Πανιώνιο και Ατρόμητο

Αθήνα.- Με δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο (Ανδρούτσος 1΄, Ιντέγε 9΄) ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο εναντίον της ΑΕΛ και επικράτησε 2-0 στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Super League διατηρώντας διαφορά ασφαλείας (13β.) από τους διώκτες του. Αγωνία, ωστόσο, υπάρχει για τον τραυματισμό του Μπράουν Ιντέγε, ο οποίος υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης στο 68ο λεπτό.

Ο Πανιώνιος κατάφερε να περάσει νικηφόρα και από την έδρα της Βέροιας με 1-0. Στο ντεμπούτο του ο Ρικάντο Σα Πίντο πήρε ισοπαλία στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, σήμερα οδήγησε τον Ατρόμητο σε εκτός έδρας νίκη για το πρωτάθλημα.

Ας δούμε αναλυτικά:

Ολυμπιακός – Λάρισα 2-0

Η αντίσταση της ΑΕΛ απέναντι στους πρωταθλητές δεν διήρκεσε ούτε δέκα λεπτά. Δέχτηκε το πιο γρήγορο γκολ της Super League κι ένα από τα πιο ταχύτερα της Ιστορίας της Α΄ εθνικής, ενώ βρισκόταν ήδη πίσω στο σκορ με 2-0 πριν το ρολόι σημαδέψει το «10».

Ακριβώς 14 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, ο Θανάσης Ανδρούτσος πέτυχε το πρώτο του γκολ με την κόκκινη φανέλα μετά από γύρισμα του Σεμπά από αριστερά. Στο 9΄ πάλι από την ίδια πλευρά ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Ελιουνούσι οι αμυντικοί της ΑΕΛ δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και ο Μπράουν Ιντέγε σκόραρε για 13η φορά στη φετινή σεζόν.

Ο διασυρμός για τους «βυσσινί» θα ήταν… εξασφαλισμένος, αν δεν βρισκόταν σε τόσο σπουδαία ημέρα ο Ξενοδόχοβ, ο οποίος πραγματοποίησε τέσσερις σωτήριες επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο, κρατώντας τον δείκτη του σκορ σε… αξιοπρεπή επίπεδα.

Ιδια «γεύση» και στο β΄ ημίχρονο με τον Ξενοδόχοβ να… βαστάει γερά. Ηταν ένα ιδανικό ματς για συντήρηση δυνάμεων ενόψει Οσμανλισπόρ και όλα κυλούσαν ομαλά για τον Ολυμπιακό μέχρι το 68΄.

Εκεί, ο Ιντέγε έπεσε άτσαλα στο έδαφος με αποτέλεσμα να βγάλει τον ώμο του και έτσι, σε μια στιγμή, οι «ερυθρόλευκοι» ίσως χάσουν τον καλύτερό τους επιθετικό τόσο από την αναμέτρηση του Europa League όσο και από το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Η νίκη ήλθε πολύ εύκολα, η απόδοση της ομάδας ήταν πολύ καλή, όμως οι φίλοι της έφυγαν από το «Γ.Καραϊσκάκης» με μια πικρή γεύση στο στόμα…

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χρήστος Γκράνας (Θράκης)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μασαλέσα,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Παρέδες, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό (77΄ Ρέτσος), Ανδρούτσος, Σεμπά, Φορτούνης (81΄ Ανσαριφάρντ), Ελιουνούσι, Ιντέγε (69΄ Καρντόσο)

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Τικό, Φάρκας, Γκόλιας, Κόντορ, Μασαλέσα, Βαρέλα (46΄ Γκουλουζάντε), Ναζλίδης (78΄ Ρέγες), Ικαούνιεκς, Αβραάμ (57΄ Καπός)

* Το γκολ του Ανδρούτσου είναι το δεύτερο γρηγορότερο στην Ιστορία του «Θρύλου». Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Τάσος Μητρόπουλος που είχε σκοράρει στο 10ο δευτερόλεπτο ενός αγώνα με τον Λεβαδειακό τη σεζόν 1988/89

Βέροια – Πανιώνιος 0-1

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 8ο λεπτό ο Μπεν για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, σ’ ένα ματς με λιγοστές φάσεις και μέτριο θέαμα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο, με λίγες καλές φάσεις. Η Βέροια είχε την κατοχή, αλλά οι φιλοξενούμενοι που άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους τελική προσπάθεια, κράτησαν με σχετική ευκολία το προβάδισμα και αν ήταν πιο προσεκτικοί θα είχαν πετύχει ένα γκολ ακόμη.

Η πρώτη οργανωμένη επίθεση του Πανιωνίου και η πρώτη επιθετικό προσπάθεια έφερε το προβάδισμα για την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στο 8′. Ο Σιώπης προσπάθησε να τροφοδοτήσει από τον άξονα τον Μασούρα και ύστερα από κόντρες η μπάλα έφθασε στον Μπεν, που με συρτό σουτ στη δεξιά γωνία του Λόπεθ έκανε το 1-0.

Στο 17ο λεπτό η ομάδα της Νέας Σμύρνης πλησίασε στο δεύτερο γκολ. Ύστερα από κάθετη μπαλιά η μπάλα έφθασε στον Μαχμούτοβιτς που δεν έκανε καλό κοντρόλ με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Ασίγκμπα λίγο πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη η Βέροια ανέβασε ρυθμό ψάχνοντας για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Πανιώνιος ήταν πολύ επικίνδυνος στις ξαφνικές αντεπιθέσεις.

Οι γηπεδούχοι όσο περνούσαν τα λεπτά τόσο πίεζαν την αντίπαλη άμυνα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και ο Πανιώνιος κατέκτησε ακόμη τρεις βαθμούς, εδραιώνοντας τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

O διαιτητής, Ανανίας Φωτιάδης, έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μασούντ, Τασουλή, Σισοκό, Τομάς και Οικονόμου.

Βέροια (Απόστολος Τερζής): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Σισοκό, Καλί, Ασιγκμπά, Στόιτσεφ (82′ Μίλιεβιτς), Τομάς, Κάλβο (68′ Μπελαϊντ), Αρτσε (46′ Μπαλάφας), Σάρπονγκ, Καπετάνος.

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (82′ Σαββίδης), Μασούντ, Μπεν (90′ Καθάριος), Μαχμούτοβιτς (46′ Λάμπρου).

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 0-1

Με γκολ του Ντάουντα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου οι «κυανέρυθροι» επιβλήθηκαν στην Τρίπολη τον Αστέρα 1-0 και επέτρεψαν στις νίκες ύστερα από καιρό.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε με αμυντικό προσανατολισμό στο παιχνίδι του προκειμένου να αποφύγει κάποιο γρήγορο γκολ, αλλά ήταν η ομάδα που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα, καθώς στο 11΄ ο Τόνσο βρήκε τον Ντάουντα, αλλά εκείνος σούταρε πάνω στον Ντοναρούμα.

Στο 32΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα κλασική ευκαιρία. Ύστερα από εκτέλεση πλάγιου (!) από τον Παντελιάδη ο Ζησόπουλος πήρε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Ντοναρούμα σε εξαιρετική επέμβαση, για να τελειώσει η φάση με κάκιστο σουτ του Πλατέλλα.

Ο Αστέρας απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 40΄, όταν σε μακρινή μπαλιά ο Φυτανίδης έχασε τη φάση και ο Μανιάς την ευκαιρία για να σκοράρει αφού το πλασέ του πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με γκολ και το πέτυχε ο Ατρόμητος. Ελάχιστα δευτερόλεπτά πριν ο Βάτσιος σφυρίξει για τελευταία φορά στο πρώτο μισό ο Λημνιός έκανε την προσπάθεια από αριστερά, ο Ντάουντα ευνοήθηκε από τις κόντρες και με συρτό σουτ πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ιταλού τερματοφύλακα.

Αντίθετα με το πρώτο, το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε να επιδείξει τίποτα συναρπαστικό. Η ομάδα των δυτικών προαστίων κράτησε με άνεση το υπέρ της σκορ καθώς δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα κι έφτασε στην τέταρτη εφετινή εκτός έδρας νίκη. Στο 76ο λεπτό ο Γιάννης Μανιάτης έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Ατρόμητου, αντικαθιστώντας τον Τόνσο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρ. Βάτσιος (Δυτ. Αττική)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Στανισάβλιεβιτς, Μάσα, Μπέρτος – Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ντάουντα, Γκορμπούνοφ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Δημούτσος (75΄ Ιωαννίδης), Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (64΄ Καλτσάς), Τσουκαλάς, Στανισάβλιεβιτς (83΄ Τσιλιανίδης), Μάσα, Φαρίνια, Μανιάς

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Παντελιάδης, Μπάγκα, Φυτανίδης, Ούμπιδες, Ζησόπουλος, Πλατέλλας (75΄ Κυριακίδης), Κιβρακίδης, Λημνιός (85΄ Βασιλείου), Τόνσο (76΄ Μανιάτης), Ντάουντα

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ