Έρευνα στις επιχειρήσεις του Προέδρου της ΠαΔΕΕ στις ΗΠΑ

Αθήνα.- Την είδηση ότι οι ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές Αρχές του Νιου Χαμσάιρ, διενήργησαν το πρωί της Τρίτης επιτόπια έρευνα στις επιχειρήσεις και στην οικία του ομογενή πολιτειακού βουλευτή του Νιου Χαμσάιρ και Προέδρου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) κ. Θωμά Κατσιαντώνη, δημοσιεύει η ομογενειακή εφημερίδα “Εθνικός Κήρυξ” της Νέας Υόρκης.

Στο άρθρο της, υπογραφόμενο από τον Θόδωρο Καλμούκο, η εφημερίδα αναφέρει πως η βοηθός γενική εισαγγελέας του Νιου Χαμσάιρ, κυρία Τζέιν Γιάνγκ είπε ότι «η έρευνα σχετίζεται με οικονομικής φύσεως ζητήματα» χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Τηλεφωνικό μήνυμα του «Εθνικού Κήρυκα» στον κ. Κατσιαντώνη δεν είχε απαντηθεί μέχρι τις 3:15 τοπική ώρα.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η κυρία Γιάνγκ είπε ότι έχουν εκδοθεί τέσσερα εντάλματα έρευνας για ισάριθμα μέρη και τόνισε πως είναι σφραγισμένα, δηλαδή δεν είναι διαθέσιμα στα Μέσα Ενημέρωσης και στο κοινό. Ερωτηθείσα αν θα υποβληθούν κατηγορίες από τις ομοσπονδιακές ή πολιτειακές Αρχές σε βάρος του κ. Κατσιαντώνη είπε ότι «σ’ αυτή τη φάση η έρευνα βρίσκεται στα αρχικά της στάδια και δεν μπορώ να προβλέψω ποία θα είναι η έκβαση της”.