Ο Δήμος Νέας Υόρκης τίμησε την 25η Μαρτίου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Υόρκης Μελίσα Μαρκ-Βιβερίτο και οι σύμβουλοι Κώστας Κωνσταντινίδης και Πολ Βαλόουν το βράδυ της Πέμπτης διοργάνωσαν στο Δημαρχείο την καθιερωμένη εκδήλωση για την Ελληνική Ανεξαρτησία.

Η εκδήλωση είναι η πρώτη που διοργανώθηκε από δημοτικές και πολιτειακές αρχές για την 196η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και άνοιξε την αυλαία των εκδηλώσεων του Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς που διοργανώνει η Ομογένεια της Νέας Υόρκης.

Ο ομογενής πολιτειακός βουλευτής της Αστόριας Κώστας Κωνσταντινίδης, τόσο κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας, όσο και κατά την απονομή των βραβείων, αναφέρθηκε στα μηνύματα της Ελληνικής Επαναστάσεως και του ρόλου του ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην προσφορά της Ομογένειας στην Οικονομία, στην Παιδεία και στον Πολιτισμό και εστίασε την προσοχή του στο γεγονός ότι και οι τρεις αιρετοί αντιπρόσωποι της Ομογένειας είναι Ελληνοαμερικανοί.

Στη συνέχεια, απένειμε τιμητικές διακρίσεις στον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας, στον μη κυβερνητικό οργανισμό «9 HUGS (Help Us Give & Share)» τον οποίο ίδρυσαν προ τεσσάρων ετών ομογενείς, καθώς επίσης και στην Χάιδω Μιχάλτση εκτελεστική διευθύντρια εξωτερικών υποθέσεων των Mets και μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων Γεώργιος Κίτσιος αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσφορά του συλλόγου, στις υποτροφίες υπέρ της ελληνικής παιδείας και στο Γεύμα των Ευχαριστών που προσφέρουν δωρεάν. Την παράσταση έκλεψε για μια ακόμη φορά η χορωδία του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Χαζήρογλου.

 

πηγή:ekirikas.gr

Φωτογραφία πρώτης σελίδας: Το Δημαρχείο της Νέας Υόρκης βρίσκεται στο κέντρο του City Hall Park στην περιοχή Civic Center στο Lower Manhattan, ανάμεσα στη Broadway, την Park Row και την Chambers Street.