ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Όλο και …καλύτερα!

 

(Από το in.gr) Η Ελλάδα θα πρέπει να πιάσει το δημοσιονομικό στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% για το 2018 και τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν για το ποσό της υπεραπόδοσης των στόχων, διευκρινίζει ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε ενημερωτικό έγγραφό του προς την ολλανδική Βουλή.

Στο σημείωμα για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου αναφέρεται ρητά ότι για να καταστεί δυνατή η εφαρμογή των αντισταθμιστικών μέτρων, θα πρέπει η Ελλάδα να ξεπεράσει τον δημοσιονομικό στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%.

Κατόπιν, τα αντίμετρα, αν και εφόσον εφαρμοστούν, θα αφορούν το ποσό της υπεραπόδοσης των δημοσιονομικών στόχων. Αν για παράδειγμα, υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα 3,7% , τότε τα αντισταθμιστικά μέτρα θα εφαρμοστούν για το ποσό της υπεραπόδοσης, δηλαδή στο 0,2%.

PHP: Θυμάστε τι διαφήμιζε η Κυβέρνηση Τσίπρα; Για κάθε Ευρώ υφεσιακά μέτρα θα έχουμε ένα Ευρώ αντισταθμιστικά μέτρα… Όλο και καλύτερα σύντροφοι! Στην διγλωσσία, στην προπαγάνδα και στην συγκάλυψη, έρχεστε πρώτοι και καλύτεροι! Ίσως και παγκοσμίως…. Κρίμα που δεν έχει θεσπιστεί κάποιο σχετικό διεθνές βραβείο!