Απάντηση Πετσάλνικου για το ελληνικό Σχολείο Μονάχου

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Αναφορικά με το σχόλιό μας για την πρόσφατη συνάντηση του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου με τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Μονάχου κ. Reiter για το πολύπαθο θέμα του υπό ανέγερση ελληνικού σχολικού συγκροτήματος στο Μόναχο, λάβαμε από το Γραφείο του κ. Πετσάλνικου την ακόλουθη απάντηση:

<<Αξιότιμε κύριε  Μαλασπίνα,

Διάβασα το σχόλιό σας σε σχέση με την συνάντησή μου την προηγούμενη εβδομάδα με τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Μονάχου κ. Reiter για το θέμα του υπό ανέγερση ελληνικού σχολικού συγκροτήματος.

Η συνάντησή μου με τον κ. Reiter είναι σε συνέχεια παρεμβάσεων  και ενημέρωσης που έκανα όλους τους περασμένους μήνες απευθυνόμενος δια επιστολών προς την Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Merkel, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Gabriel, τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας κ. Seehofer, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της πόλης του Μονάχου και βεβαίως προς τον ίδιο τον κ. Reiter, στους οποίους εξηγούσα την αναγκαιότητα και την σημασία της αποπεράτωσης και της λειτουργίας του ελληνικού σχολείου στο Μόναχο, του οποίου το οικόπεδο, που είχαμε εξασφαλίσει το 2001, ξαναπήρε πίσω ο Δήμος, όπως πληροφορήθηκα, το καλοκαίρι του 2016.

Σαφώς, για όλες τις παρεμβάσεις μου είναι ενήμερη η Κυβέρνηση της χώρας μας. Όπως αντιλαμβάνεστε και εσείς, το θέμα αυτό αφορά τόσο την Ελληνισμό του Μονάχου, όσο και ολόκληρο τον Απόδημο Ελληνισμό γι’ αυτό και είναι χρήσιμη η συνέργεια και η συμβολή όλων μας.

Φίλιππος Πετσάλνικος

πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων>>.