Νέα στοιχεία για τους Ελληνες που τραυματίστηκαν στην επίθεση στο Λονδίνο

Περισσότερες λεπτομέρειες για το ζευγάρι Ελλήνων, που η Τερέζα Μέι είπε ότι τραυματίστηκε κατά την επίθεση στο Λονδίνο, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο μίλησε στον Guardian και είπε ότι μόνο η γυναίκα -μέσης ηλικίας, όπως και ο άντρας- τραυματίστηκε κατά την επίθεση.

«Μιλήσαμε μαζί τους σήμερα και μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι μολονότι πήγαν στο νοσοκομείο, 5-6 ώρες μετά την επίθεση, μόνο η γυναίκα είχε τραυματιστεί, και μάλιστα με ελαφρά τραύματα», είπε ο Αλέξης Γεωργιάδης, διπλωματικός ακόλουθος, στον Guardian. «Δεν χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο (σ.σ.: του μακελάρη), αλλά έπεσε, πάνω στην αναταραχή», συμπλήρωσε.

Και ο κ. Γεωργιάδης κατέληξε λέγοντας ότι «και οι δύο είναι καλά και σήμερα θα φύγουν από το Λονδίνο για να συνεχίσουν τις διακοπές τους στη Μεγάλη Βρετανία».

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός είχε σπείρει φόβους και έκπληξη στην Αθήνα όταν ανακοίνωσε, από το βήμα του βρετανικού Κοινοβουλίου, πως δύο Έλληνες ήταν ανάμεσα σε αυτούς που τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

Αρχικά, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε δηλώσει πως κανένας Έλληνας πολίτης δεν ήταν μεταξύ των τραυματιών.