Το αθάνατο ’21 τιμήθηκε στην Αδελαΐδα

Αδελαϊδα.- Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αδελαϊδα ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου που οργανώθηκε από την Διακοινοτική Επιτροπή της Αρχιεπισκοπής.

Ο εορτασμός ξεκίνησε το πρωϊ του Σαββάτου με θεία λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Αντωνίου παρουσία του επισκόπου Δορυλαίου κ.κ. Νίκανδρου. Παρευρέθηκε ο ιερός κλήρος, τα μέλη της διακοινοτικής Επιτροπής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής καθώς και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (War Memorial), ενώ μετά το τέλος της τελετής, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών των ελληνικών σχολείων της κάθε Ενορίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο κυβερνήτης της Νότιας Αυστραλίας Hieu Van Le, ο ελληνικής καταγωγής θησαυροφύλακας Τομ Κουτσαντώνης, o ομοσπονδιακός βουλευτής Hindmarsh Στάθης Γεωργανάς, ο αρχιδικαστής Χριστόφορος Κουράκης και ο πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντίνος Ντάλλας.

«Θέλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και την ευγνωμοσύνη μας προς όλους όσοι βρέθηκαν σήμερα κοντά μας για να κάνουν τούτη τη μέρα τόσο ξεχωριστή για μας και την πατρίδα μας» δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» ο πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κωνσταντίνος Ντάλλας.

Πραγματοποιήθηκε χωριστός εορτασμός της Ελληνικής Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας.

 

πηγή:neoskosmos.com