«Ασυλία» για να καταθέσει ζητά ο παραιτηθείς σύμβουλος του Τραμπ

Ουάσινγκτον
Ο Μάικλ Φλιν, ο άνθρωπος που δεν μακροημέρευσε στη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ, λόγω… Ρωσίας, προσφέρεται τώρα να καταθέσει στο FBI και τις Επιτροπές του Κογκρέσου, αρκεί να εξασφαλίσει ασυλία.

Ο Ρόμπερτ Κέλνερ, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά τον Φλιν, δήλωσε ότι ο στρατηγός «έχει πράγματα να πει και θέλει να τα πει, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Ο δικηγόρος απέφυγε πάντως να χρησιμοποιήσει τον όρο «ασυλία», τον οποίο επικαλέστηκε σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal.

Ο Φλιν υπέβαλε παραίτηση στον Τραμπ στις 14 Φεβρουαρίου, έχοντας συμπληρώσει λίγες μέρες στο νέο του αξίωμα.

Ο λόγος της παραίτησης: τον Δεκέμβριο, προτού ακόμα ορκιστεί ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Φλιν είχε συζητήσει με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ το θέμα των κυρώσεων κατά του Κρεμλίνου για την υπόθεση των κυβερνο-επιθέσεων.

Μάλιστα, η Washington Post έγραψε τότε ότι η τέως υπουργός Δικαιοσύνης Σάλι Γιέιτς (την οποία ο Τραμπ απέλυσε, επειδή δεν δέχθηκε να στηρίξει το αντιμεταναστευτικό διάταγμα) είχε ενημερώσει τον Λευκό Οίκο για τις επαφές του Φλιν με τη Μόσχα, λέγοντας μάλιστα ότι δεν είπε καν την αλήθεια στον αντιπρόεδρο και άλλους αξιωματούχους για το τι ακριβώς συζήτησε.

Η Γιέιτς προειδοποιούσε τη νέα κυβέρνηση ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι πλέον «ευάλωτο» έναντι του Κρεμλίνου.

Η συνομιλία του Φλιν με τον Ρώσο πρέσβη ήταν παράνομη, καθώς ο Τραμπ δεν είχε ακόμα ορκιστεί πρόεδρος, επομένως ο ίδιος δεν είχε δικαιοδοσία να συζητήσει διπλωματικά θέματα με ξένο αξιωματούχο.

Newsroom ΔΟΛ