Αντιπαράθεση με δηλώσεις για την Συμφωνία

Αθήνα.– «Επιβεβαιώθηκε ο μηδενικός δημοσιονομικός αντίκτυπος των μέτρων» επιμένει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για τη συμφωνία του Eurogroup απαντώντας στον Βασίλη Κικίλια.

«Η κυβέρνηση ομολογεί κυνικά ότι κόβει συντάξεις και μειώνει το αφορολόγητο» δήλωσε νωρίτερα, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Απαντώντας, το Μαξίμου αναφέρει ότι «το βέρτιγκο της ΝΔ δεν έχει προηγούμενο. Μέχρι χθες ήθελε να κλείσει η συμφωνία, χωρίς καμιά διαπραγμάτευση, και ζητούσε ‘’τόσα και άλλα τόσα μέτρα’’».

«Σήμερα που επιβεβαιώθηκε ο μηδενικός δημοσιονομικός αντίκτυπος των μέτρων και η επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας, η ΝΔ στέρεψε από επιχειρήματα και εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί έκλεισε τη συμφωνία!» σχολιάζει το Μαξίμου.

Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, «η ΝΔ έμεινε με το διαρκές αίτημα των εκλογών, για να επιβεβαιώσει το φόβο των ίδιων των στελεχών της ότι καταντούν γραφικοί».

Όπως όλοι οι συμβιβασμοί, έτσι και η συμφωνία πάνω στους βασικούς μεταρρυθμιστικούς πυλώνες που πρέπει να ακολουθήσει η Αθήνα έχει ικανοποιητικά στοιχεία και άλλα σημεία τα οποία θα «στενoχωρήσουν τονελληνικό λαό» παραδέχθηκε πάντως ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη συνέντευξή τύπου μετά το τέλος του Eurogroup στη Βαλέτα.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης

Τον απολογισμό των αποφάσεων του Eurogroup έκανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Γεωργιάδης προέτρεψε τους συνταξιούχους να «γκουκλάρουν» τι έλεγε το email Χαρδούβελη και τι θα είχε συμφωνηθεί με την τρόικα, αν εκλεγόταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας

«Διάβασα στο Twitter κάτι που έλεγε στα πόσα emails Χαρδούβελη είμαστε με τον κ. Τσίπρα; Το καλοκαίρι, θυμηθείτε το, θα φοράμε μπλούζες που θα γράφουν “I love email Χαρδούβελη”», είπε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να κλείσει η αξιολόγηση . Αν δεν κλείσει, η χώρα θα καταστραφεί», δήλωσε επίσης ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος για τα αντίμετρα σχολίασε ότι «ο Γερούν Ντάισλεμπλουμ ήταν σαφής, πως τα αντίμετρα θα ισχύουν όσο ξεπερνάμε το 3,5%».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ευχήθηκε μία καλή συμφωνία για το χρέος, αλλά έσπευσε να θυμίσει ότι και «η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε πετύχει μια πολύ καλή συμφωνία για το χρέος από το Νοέμβριο του 2012».

Όσο για το τέλος, εξαπέλυσε επίθεση προς την κυβέρνηση λέγοντας πως «λόγω της κυβέρνησης και του Καμμένου θα είμαστε κατά 27 δισ. ευρώ φτωχότεροι».