«Πρώτος παγκόσμιος εορτασμός των Καραϊσκάκιων» από τους Θεσσαλούς

Η Ομοσπονδία Θεσσαλών Ευρώπης κατόπιν πρότασης της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και απόφασης του Δ.Σ. δια του παρόντος σας προσκαλούμε στον πρώτο παγκόσμιο εορτασμό των Καραϊσκάκιων στις 23 Απριλίου 2017 που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Ελληνικής Ενορίας Wiesbaden, Rheingaustrasse 170b / 65203 Wiesbaden.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί μνημόσυνο στη μνήμη του Ήρωα, θα γίνουν ομιλίες από τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Γεώργιο Βόμπρα και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης κ. Διαμαντή Γκίκα, και θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τη Θεσσαλική νεολαία. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παραστούν πολιτικές και εκκλησιαστικές αρχές.

Λίγα Λόγια για τον τιμώμενο: «Ο μεγαλύτερος, μαζί με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, πολέμαρχος του 1821 ήταν ένας άνδρας «ακούραστος εις τους αγώνας» (Χριστόφορος Περραιβός), «μεγαλόδωρος και ευεργετικός» (Γεώργιος Γαζής), «αρείτολμος και καλός στρατηγός» (Σπυρομήλιος), «ατρόμητος» (Ιωάννης Κωλέττης) Όπως έγραψε ο Νικόλαος Κασομούλης ήταν «Αρχηγός» με άλφα κεφαλαίο.»

Πρόεδρος                     Α’ Γραμματέας

Γκίκας Διαμαντής      Βόμπρας Άγγελος

Για το Δ.Σ. της

Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης