Ντόρτμουντ: Eπιστολή εντοπίστηκε στο σημείο των εκρήξεων – Σε κατάσταση σοκ η ομάδα

Βερολίνο.– Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι εκρήξεις κοντά στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Ντόρτμουντ, προκλήθηκαν από ισχυρές εκρηκτικές ύλες. Με ανάρτηση στο Twitter, η αστυνομία έγραψε νωρίτερα ότι «μετά από την προκαταρκτική έρευνα, εκτιμούμε ότι αυτή ήταν μια επίθεση με ισχυρές εκρηκτικές ύλες». Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, επιστολή «ανάληψης ευθύνης» βρέθηκε κοντά στο σημείο των εκρήξεων. Η αστυνομία ερευνά κατά πόσο η επιστολή -για το περιεχόμενο της οποία δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες- είναι αυθεντική.

Μεγάλο είναι το σοκ στη γερμανική ομάδα, με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ να προσπαθούν να συνέλθουν από το συμβάν. Άγνωστο είναι σε τι κατάσταση θα βρεθεί η Μπορούσια στο αποψινό ματς κόντρα με τη Μονακό.

«Όλη η ομάδα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Δεν θα βγάλουμε αυτές τις εικόνες από το μυαλό μας. Ελπίζω να μπορεί να αγωνιστεί», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου, Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε.

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Καταλανός ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ Μπαρκ Μπαρτρά, καθώς υπέστη κάταγμα στον καρπό από την τριπλή έκρηξη.

Και ο Παπασταθόπουλος

Στο πούλμαν ευρόσκετο και ο Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οπίος, από το καλοκαίρι του 2013 ανήκει στο δυναμικό της Μπορούσια Ντόρτμουντ η οποία τον απέκτησε έναντι 9,9 εκατομμυρίων ευρώ και αποτέλεσε τότε τη δεύτερη ακριβότερη μετεγγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Ο παπασταθόπουλος είναι καλά στην υγεία του.