Ανακοίνωση της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ για το χρέος 4,5 εκ Ευρώ.

Μόντρεαλ.- Ανακοίνωση  για το ζήτημα της οφειλής των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο εξέδωσε  η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ.
Στην ανακοίνωση αναγνωρίζεται  η σύνδεση του χρέους των 4,5 εκ. ευρώ με τη λειτουργία του σχολείου καθώς, όπως επισημαίνεται, «το πραγματικό ζήτημα, είναι ότι το χρέος πρέπει να εγγράφεται κάθε χρόνο στον ισολογισμό της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ ως βραχυπρόθεσμο, γεγονός που αλλοιώνει άδικα την οικονομική της εικόνα.

Αυτή η δυσμενής κατάσταση όχι μόνο δυσχεραίνει κάθε πρόθεση επέκτασης του σχολείου μας, αλλά δημιουργεί μια αρνητική προδιάθεση στο υπουργείο Παιδείας του Κεμπέκ, όπως και στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συνεργαζόμαστε».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ (ΕΚΜΜ) έχει ζητήσει επανειλημμένως τη διαγραφή του χρέους από την ελληνική πολιτεία, ούτως ώστε να μπορέσει με τη σειρά της να το απαλείψει από τον ισολογισμό της και να παρουσιάζει την πραγματική οικονομική της εικόνα, που είναι απολύτως υγιής. Είναι ένα μη εισπράξιμο χρέος, αλλά η λογιστική καταγραφή του προκαλεί ανησυχία.

Η ελληνική κυβέρνηση και όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου τίθενται ομόφωνα υπέρ της διαγραφής του χρέους αυτού. Η ΕΚΜΜ έχει πιέσει με όλες της τις δυνάμεις για τη διαγραφή αυτού του χρέους και το επανέλαβε στην πρόσφατη επίσκεψη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από την Ελλάδα. Είναι υποχρέωση κάθε διοίκησης να διευκρινίζει σε κάθε ελληνική κυβέρνηση, τις συνέπειες της παρουσίας αυτού του χρέους κάθε χρόνο στον ισολογισμό του οργανισμού. Υπάρχει μια διαρκής κίνηση σε σχέση με τη διαγραφή του χρέους, όμως, οι δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες στην Ελλάδα, συμβάλουν στην αναβολή της οριστικής του διαγραφής».