ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ: Νόμπελ Οικονομοπολιτικής Χημείας!

Επιμέλεια: Χρήστος Μαλασπίνας

Αυτή τη φορά βρεθήκαμε τετ α τετ, ο πρόεδρος και ελόγου μου! Είπα να τον αντιμετωπίσω κατά πρόσωπο. Πάντα το πρόσωπο σου λέει περισσότερα από τις λέξεις. Και το πρόσωπο του προέδρου  ήταν αρκούντος εύγλωττο. Τόσο που …ανέκραξα:

-Πρόεδρε, τι τρέχει πάλι; Συννεφιασμένο σε βρίσκω.

-Συννεφιασμένο και συγχ(ε)σμένο δε λες καλύτερα;  Μα δε βλέπεις τι γίνεται; Βουλιάζουμε μέσα στην ελαφρότητα του Είναι μας!

-Φαντάζομαι αναφέρεσαι σ΄ αυτό που ο Αλέξης είπε στην Wall Street Journal χθες, ότι, δηλαδή μπορεί να ρυθμιστεί το ελληνικό χρέος «με τρόπο που να μην δημιουργείται οικονομικό κόστος – ούτε καν μία δεκάρα – για τους φορολογούμενους της Ευρωπαϊκής Ένωσης»…

-Και σ΄ αυτό. Αλήθεια, ποιος φωτεινός παντογνώστης του το έγραψε; Ακόμα στις …δεκάρες έχουν μείνει; Ή μήπως θέλουν να μας γυρίσουν σ΄ αυτές;

-Ε, Πρόεδρε, ένα σωρό τέτοιους έχει γύρω του…

-Ναι, ξέρω.

-Αλλά Πρόεδρε, λέει ότι υπάρχουν οι τεχνικές γι αυτό… Υποθέτω τις ξέρει…

-Και ‘ γω σου λέω ότι πρέπει να θεσπίσουμε στα πλαίσια του Πανεπιστημίου Harvard, έδρα bourdology ή αν προτιμάς, bourdopseftology!  Έχουμε πληθώρα διακεκριμένων στο είδος «καθηγητών» να διδάξουν!

-Τι θα πει Πρόεδρε, bourdopseftology;

-Στο χωριό μου το λένε ψευτομπουρδολογία ή  μπουρδοψευτολογία!

-Και πως …διακρίνεις Πρόεδρε το ένα από το άλλο;

-Εξαρτάται από το ποιο σε βάρεσε πρώτα! Make your choice…

-Εξπλέιν, Πρόεδρε, explained…

-Οι πρωτευουσιάνοι το λένε make your choice.  Στο χωριό μου το λένε, διάλεξε και πάρε!

-Πρόεδρε μήπως σε πείραξε που ο Αλέξης μέχρι τώρα έλεγε να μειωθεί το χρέος και τώρα γράφει, να ρυθμιστεί

-Αυτό είναι άλλο! Και μια και το αναφέρεις, ναι, χρειαζόμαστε να ιδρύσουμε και μία δεύτερη, ξεχωριστή Έδρα, Pseftology! Και σ΄ αυτήν την Έδρα υπάρχει πλειάδα ικανών «καθηγητών» να διδάξουν! Με πρύτανη τον Αλέξη ή τον Τραμπ!  Και μάλιστα, και τις δύο αυτές Έδρες την Bourdology και την Pseftology μπορούμε να τις εντάξουμε στο Τμήμα Scatology του διακεκριμένου αυτού Πανεπιστημίου της Αμερικής!

-Πρόεδρε, υπάρχει τέτοια Έδρα στο Harvard;

-Ψάξτο! Κάνει ερευνητικά Προγράμματα για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Τα πάσης φύσεως λύματα και την επεξεργασία τους…

-Πρόεδρε, έχω την εντύπωση πως εμπλουτίζουμε ταυτόχρονα το ελληνικό και το αγγλικό λεξικό με νέες λέξεις!

– Γιατί, έτσι δεν είναι;

-Κοίτα πρόεδρε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει φλομώσει στις αυταπάτες, στα είπα-ξείπα και στις πανταχόθεν ανακρίβειες, αυτό είναι πρόδηλο και έκδηλο και εκνευριστικό.

-Μα στο είπα, εσύ δεν θέλεις να τ΄ ακούσεις:  Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται να μείνουν στην εξουσία όχι να κυβερνήσουν! Επομένως το μόνο που λείπει είναι να πάρουνε THE HARVARD PRIZE FOR SCATOLOGY.

-Τι είναι πάλι ετούτο;

– Είναι το καινούργιο Νόμπελ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ! Απονέμεται όταν με μπούρδες και ψέματα  μετατρέπεις την ελληνική Οικονομία σε …ΣΚ@Τ@!