Στις 18 Μαΐου ψηφίζονται μέτρα και αντίμετρα

Αθήνα.- Στις 18 Μαΐου θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν τα μέτρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης από την Ολομέλεια της Βουλής, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, αποσαφηνίζοντας ότι το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση με τον χαρακτήρα του επείγοντος στην αρμόδια επιτροπή στις 15 Μαΐου, θα ολοκληρωθεί σε δύο συνεδριάσεις, και στις 17 και 18 θα ολοκληρωθεί στην Ολομέλεια.

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι καμία διαρροή δεν θα υπάρξει από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε ότι η ΝΔ θα έχει μεγάλο πρόβλημα αν δεν ψηφίσει κάποια από τα αντίμετρα.

Όπως τόνισε ο κ. Βούτσης, «όταν οι βουλευτές κληθούν να ψηφίσουν, θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τα μέτρα και το χρέος», σημειώνοντας ότι «έτσι και αλλιώς τέσσερις μέρες αργότερα το Eurogroup θα κληθεί να αποφασίσει».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα ενημερώσει εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βούτσης απάντησε «όλα θα γίνουν».

«Περιμένετε διαρροές;» ρωτήθηκε ο κ. Βούτσης.

«Όχι απλώς δεν περιμένουμε καμία διαρροή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης θα στηρίξουν κάποια από τα αντίμετρα, από τα οποία κάποιοι θα ευνοηθούν και κάποιοι θα έχουν απώλεια» απάντησε ο κ. Βούτσης και προσέθεσε:

«Η ΝΔ θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα αν δεν ψηφίσει κάποια από τα αντίμετρα, κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με τα φορολογικά».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ