Στοχασμοί: Πλησιάζοντας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Συγγραφέας

Σου εύχομαι να δεις τον άλλον όπως πραγματικά είναι! Όχι όπως επιθυμείς ή προσμένεις μέσα από το παραμύθι σου να είναι, αλλά όπως εκείνος είναι. Άλλο αυτός που περιμένω, άλλο αυτός που συναντάω.
Σου εύχομαι να δεις το παρελθόν του, γιατί από αυτό θα καταλάβεις πολλά για το τι βλέπουν τώρα τα μάτια σου. Η αλήθεια είναι, ότι δεν είναι το παρελθόν του, όμως πολλές από τις συμπεριφορές του απορρέουν από αυτό.
Σου εύχομαι να δεις το μέλλον του. Να ακούσεις τα όνειρά του και να ατενίσεις το όραμά του. Έτσι θα καταλάβεις τη μελλοντική του συμπεριφορά. Ούτε αυτό βεβαίως είναι, αλλά έτσι θα έχεις προσγειώσει τις απαιτήσεις σου στη μορφή που θα έχει η εξέλιξη η δική του.
Σου εύχομαι να μπορείς να διαβάζεις επάνω του πίσω από αυτό που βλέπεις! Γιατί αυτό που βλέπεις είναι οι ανησυχίες σου, οι φοβίες σου, οι ανασφάλειές σου, οι ελλείψεις σου και οι στερήσεις σου. Και τα ντύνεις όμορφα με ένα σε αγαπώ, ενώ για να αγαπάς χρειάζεται να έχεις ξεκαθαρίσει πρώτα τους δικούς σου προσωπικούς λογαριασμούς.
Σου εύχομαι να μπορείς να ακούς τα λόγια τα δικά του και όχι αυτό που προσδοκάς να ακούσεις. Γιατί τα λόγια του μπορεί να περιέχουν τους φόβους του, το άγνωστό του, τις ανάγκες του, τις ελπίδες του, το πάθος του. Κάθε κομμάτι του θέλει το χώρο του και το χρόνο του.
Σου εύχομαι να μην φοβηθείς τη διαδρομή του. Ο φόβος δημιουργεί σκιές, και οι σκιές απορροφούν την υπέροχη λάμψη που είχε την ημέρα που τον πρωτογνώρισες. Δεν είναι τα σκοτάδια τα δικά του που θολώνουν την εικόνα του, αλλά οι σκιές σου που πνίγουν σιγά και μεθοδικά το φως του.
Σου εύχομαι ολόψυχα να μπορείς να ανακαλύπτεις συνεχώς το ποιος εσύ είσαι όταν βλέπεις τον άλλον. Να το κάνεις ενσυνείδητα και με το μέγιστο της προσοχής που απαιτεί αυτός ο ρόλος. Επειδή είναι ο μεγαλύτερος και δυσκολότερος ρόλος της ζωής σου. Να βλέπεις ποιος είσαι εσύ, μέσα από τις σχέσεις σου. Έτσι θα ανακαλύψεις τον καταστροφέα τους ή τον ευγενή τροφοδότη τους.
Σου εύχομαι να δεις τον άλλον όπως πραγματικά είναι. Ένα ανθρώπινο ευάλωτο και ευμετάβλητο πλάσμα, με τις στιγμές του, τις χαρές του και τις λύπες του, τις επιτυχίες του αλλά και τις ατυχίες του, που έχει θέληση να δώσει από την αγάπη του όπως ξέρει εκείνος να τη δίνει, και έχει ανάγκη να δεχτεί την αγάπη όπως του την προσφέρουν. Όπως ακριβώς είσαι και εσύ!