Σε ηλικία 93 ετών κοιμήθηκε ο Μελόης Φιλόθεος

Εκοιμήθη σε ηλικία 93 ετών τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 10 Μαΐου, ο Μητροπολίτης Μελόης κυρός Φιλόθεος, ο οποίος όπως είχε γράψει ο «Εθνικός Κήρυξ» είχε εισαχθεί και νοσηλευόταν από το Σάββατο 6 Μαΐου σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Englewood» της Νέας Ιερσέης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Φιλόθεος, στις 2 Μαρτίου 2017 είχε υποβληθεί σε εγχείρηση. Στο πλευρό του βρίσκονταν νυχθημερόν οι δύο του αδελφές, η κυρία Ελλη Καραμήτσα και η κυρία Μαρία Μάνεση η οποία μας είπε ότι «όλα πήγαιναν καλά μέχρι την περασμένη Παρασκευή που ήλθε στο νοσοκομείο για την αιμοκάθαρση στην οποία υποβαλλόταν κάθε εβδομάδα. Παρατήρησαν οι γιατροί πως είχε εμφανίσει κάποιο πρήξιμο στα πόδια».

Τη Δευτέρα τον αείμνηστο Μητροπολίτη Φιλόθεο επισκέφτηκε στο νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος, ενώ διαρκώς δίπλα του ήταν ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος, εκτός από τη Δευτέρα που διεξαγόταν η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Μητρόπολης του.

Το σκήνωμά του θα τεθεί σε κοινό προσκύνημα την Κυριακή 14 Μαΐου από τις 5 η ώρα το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν. Η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα γίνει τη Δευτέρα στις 15 Μαΐου.

Θα τελεστεί Ορθρος στις 8:30 το πρωί, Θεία Λειτουργία στις 9:15 και θα ακολουθήσει η Νεκρώσιμη Ακολουθία στις 11, στην οποία θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, συμπαριστάμενος από τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελο, άλλους ιεράρχες της Εκκλησίας της Αμερικής και πλειάδας ιερέων.

Ο ενταφιασμός του θα γίνει στο κοιμητήριο του Αγίου Μιχαήλ στην Αστόρια. Ορίσθηκε η Δευτέρα για τη Νεκρώσιμη Ακολουθία επειδή ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος έχει προγραμματιστεί να προστεί των εκδηλώσεων των εκατό χρόνων της κοινότητας των Αγίων Πάντων στην πόλη Weirton της Δυτικής Βιρτζίνια.

 

πηγή:ekirikas.com