Η Τουρκία έκανε δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς!

Άγκυρα.- Στην πρώτη δοκιμή δικού της πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς προχώρησε η Τουρκία στη Σινώπη, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η δοκιμή έγινε με επιτυχία αναφέροντας ότι πρόκειται για πύραυλο βεληνεκούς 280 χλμ. Bora, τον οποίο έριξε στην Μαύρη Θάλασσα.

“Πλέον η Τουρκία κατασκευάζει τους δικούς της πυραύλους. Έχουμε αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση για να κατασκευάσουμε ακόμη καλύτερους. Αυτή τη στιγμή οι ρίψεις συνεχίζονται” ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας.

Το πρώτο τουρκικό πυραυλικό σύστημα αναπτύχθηκε από την εταιρεία Roketsan που υπόσχεται χτυπήματα ακριβείας σε κρίσιμους στόχους, με τον νέο πύραυλο διαμετρήματος 610 χιλιοστών που φέρει κεφαλή εκρηκτικών, βάρους 470 κιλών.

Ειδικές αναλυτές υπογραμμίζουν πως δεν είναι τυχαία συγκυρία και η συμφωνία του τουρκικού στρατού με τον τουρκικό γίγαντα Ασελσάν, ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων, για αναβάθμιση αρμάτων μάχης. Η συμφωνία είχε ισχυρό αντίκτυπο στις μετοχές της εταιρείες, κατά την σημερινή συνεδρίαση.