Συνταξιούχοι: Πληρώσαμε για συντάξεις όχι για …επιδόματα!

Αθήνα.- Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν συνταξιούχοι, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις που θα φέρει το νέο πολυνομοσχέδιο.

Με σύνθημα «μία είναι η απάντηση, ξεσηκωμός, οργάνωση, αγώνας», οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές ενώσεις διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία, όπως αναφέρουν, «θα εφαρμόσει την προσωπική διαφορά που θα φέρει περικοπές στις συντάξεις έως και 18%».

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δ. Κουμπούρης, «βρισκόμαστε στο δρόμο του αγώνα για ακόμη μια φορά, γιατί τα μέτρα της κυβέρνησης είναι θανατηφόρα, κάνουν να μοιάζουν οι συντάξεις προνοιακά βοηθήματα». Ο κ. Κουμπούρης πρόσθεσε ότι «τις συντάξεις τις πληρώσαμε, δεν πληρώσαμε να παίρνουμε επιδόματα», συμπληρώνοντας ότι «οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να είναι στο δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας ό,τι τούς έχουν αφαιρέσει».

Οι συνταξιούχοι καλούν στις 6 το απόγευμα σε συγκέντρωση στην Ομόνοια μαζί με άλλα σωματεία, φορείς και συλλογικότητες, καθώς και σε συλλαλητήρια συνταξιούχων σε όλη την Ελλάδα στις 13 και 15 Ιουνίου.

Newsroom ΔΟΛ