Παναγοπούλου-Κοντομηνάς βραβεύτηκαν από το ΑΗΙ

Αθήνα.- Με τελετή, παρουσία ανθρώπων της πολιτικής, επιχειρηματιών, εκπροσώπων της ομογένειας στις ΗΠΑ και πολλών προσωπικοτήτων, το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο (American Hellenic Institute) βράβευσε την Κατερίνα Παναγοπούλου και τον Δημήτρη Κοντομηνά για την προσφορά τους στο επιχειρηματικό πεδίο, στην προβολή της ελληνικής κουλτούρας και την στήριξη τους στην ομογένεια. Το ετήσιο δείπνο του American Hellenic Institute πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας παρουσία τουλάχιστον 450 καλεσμένων.

Δημ. Κοντομηνάς, Κατερίνα Παναγοπούλου και Ν. Λαρυγκάκης

Η κυρία Παναγοπούλου τιμήθηκε με το βραβείο Hellenic Heritage Public Service Award για την επιτυχημένη επαγγελματική πορεία της, την αφοσίωσή της στο φιλανθρωπικό έργο και στην προβολή του ελληνικού πολιτισμού.

Ο Κοντομηνάς τιμήθηκε με το βραβείο Hellenic Heritage Achivment Award για τις επιχειρηματικές επιτυχίες του, το φιλανθρωπικό του έργο και την προβολή της Ορθοδοξίας.

Η κυρία Παναγοπούλου, γνωστή για την εθελοντική της δράση και το ρόλο της ως πρέσβειρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον “αθλητισμό την ανοχή και το ευ αγωνίζεσθαι”, στη ομιλία της τόνισε ότι όραμά της είναι να δει την Ελλάδα να έχει κάποια στιγμή περήφανη φωνή διεθνώς για όσα συμβαίνουν στον κόσμο μας. Μιλώντας αποκλειστικά στο CNN Greeceη κυρία Παναγοπούλου τόνισε ότι “η ελληνική ομογένεια στο εξωτερικό είναι επιτυχημένη και είναι η φωνή της Ελλάδας σε πολύ ισχυρά κέντρα που μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια της πατρίδας μας η οποία χειμάζει”.
Χαρακτήρισε τη βράβευσή της “μεγάλη τιμή, ίσως τη μεγαλύτερη που έχει δεχθεί γιατί προέρχεται από τον ελληνισμό του εξωτερικού ο οποίος κρατά την πατρίδα στην καρδιά του όπου και να βρίσκεται”.

photo-κείμενο/FB