ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: «ζήτω οι πορφυρογέννητοι»!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Να, λοιπόν, που συνέβη και αυτό! Μια ίωση με κράτησε την Παρασκευή στο κρεβάτι. Σιγά τα λάχανα, θα πείτε. Και για την ίωση και για το …κρεβάτι! Και δεν θα έχετε άδικο… Ένα τριήμερο εμπύρετης ταλαιπωρίας είναι και (ελπίζω) πάππαλα!

Έλα, όμως, που η ταύτιση του γράφοντος με την panhellenic post την υποχρέωσε σε μειωμένη παρακολούθηση της επικαιρότητας την συγκεκριμένη ημέρα! Και αυτό είναι το σοβαρό. Αυτό τουλάχιστον άφηναν να εννοηθεί τα τηλεφωνήματα που δεχθήκαμε… Και για τα οποία θερμώς ευχαριστούμε!

Πάντως, όπως μας είπε φίλος, δεν πρόλαβε να γλυτώσει η κυρία Τασία! Ούτε ο Τσίπρας! Που δοκιμάζει από προχθές γραβάτες να δει ποια θα του ταιριάζει περισσότερο και ποια θα έχει τη συμβολική σημασία της πρώτης που θα κοσμήσει τον λαιμό του! Δεν ξέρω, αλλά ο ίδιος, πάντως, μοιάζει να έχει πρόβλημα καταγωγής. Τα παιδιά του, ωστόσο, δόξα τω θεώ, θα είναι «πορφυρογέννητα», με μπαμπά πρωθυπουργό!

Τώρα σε τι ακριβώς φταίει ο Κυριάκος και κάθε Κυριάκος που γεννήθηκε γιός του Κώστα, του κάθε Κώστα, δεν μας το εξήγησε ο Πρωθυπουργός. Τον “τίτλο”, όμως τον επικαλέστηκε,  και μέσα στη Βουλή (!) και προφανώς όχι για να τιμήσει τον «σοβαρό αντίπαλο», τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Ίσως να εννοούσε ότι ο Κυριάκος, ως «πορφυρογέννητος» δεν πρωτοστατούσε τα χρόνια της μαθητείας του σε καταλήψεις και αντιαμερικανικές πορείες!  Ή ίσως, ακόμη, να ήθελε να δείξει ότι ο Κυριάκος αν και «πορφυρογέννητος» δεν έχει συνάψει με τους δανειστές κανένα Μνημόνιο, ενώ ο ίδιος, από «λαϊκή» γενιά, δύο! Μπορεί να εννοούσε κάτι άλλο, δεν είμαστε δα και μέσα στο μυαλό του Αλέξη!

Ξέχασε, πάντως, να πει ότι ο πατέρας του «πορφυρογέννητου» είχε πολεμήσει τη χούντα και ότι ως πρωθυπουργός, εάν δεν συναντούσε την λυσσαλέα αντίδραση των μετέπειτα Συριζαίων (τότε πασόκων και Συνασπισμιτών της Αριστεράς) και είχε αφεθεί να προχωρήσει στα μέτρα εκσυγχρονισμού και μεταρρυθμίσεως του Κράτους που προσπαθούσε τότε να εφαρμόσει, δεν θα είχε εισέλθει η χώρα στον εφιάλτη της οικονομικής κρίσης!

Και άλλα πολλά δεν είπε ο «ξεχασιάρης» πρωθυπουργός! Ότι όλες αυτές τις μεταρρυθμίσεις που προσπαθούσε τότε ο πατέρας-Μητσοτάκης του επιβάλλουν σήμερα –μέσω Μνημονίων- από την ΕΕ να τις κάνει ο ίδιος! Αυτή είναι η «Θεία δίκη»! Αριστερός σε ρόλο και έργο δεξιού! Και με το λαό σε «ψεκασμό»! (Το τελευταίο είναι η τιμωρία του λαού!)

Κάποιοι λένε –και απορούν- πως την ώρα που σχεδόν σ΄ όλο τον κόσμο ο υπαρκτός σοσιαλισμός αποτελεί αποδιοπομπαίο παρελθόν, στην Ελλάδα τον φέραμε στην εξουσία και σκορπάμε ελπίδες για την εκ νέου εξάπλωσή του. Λάθος! Οσονούπω, θα είμαστε η μόνη χώρα ζωντανό-παράδειγμα γιατί δεν θα αναβιώσει ΠΟΤΕ ο κομμουνισμός στον πλανήτη γη!

Ξέρω, οι πολλοί στο γκουβέρνο, θα στραβώσουν τα μούτρα τους. Να μην μέμφονται τους δημοσιογράφους. Τα λόγια και τα έργα τους να αιτιώνται. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι και για τα πρώτα και για τα δεύτερα!

Όπως είναι υπεύθυνοι για τα μνημόνια και τα αντι-μνημόνια. Τα αντίμετρα, δηλαδή, με τα οποία επιχειρούν να εξαπατήσουν το λαό. Κόβουν συντάξεις από τους λιμοκτονούν τες συνταξιούχους των 800 και 700 Ευρώ και αυξάνουν επιδοματικά την  τελευταία στιγμή τους μισθούς των ένστολων, γιατί ο πολιτικός τους προϊστάμενος κρατάει την κυβέρνηση στην εξουσία!  Α, ναι, κάτι ψύχουλα και στους υπαλλήλους του Δημοσίου, μα ακριβώς για τον ίδιο λόγο…

Τώρα, ψάχνει να δει ο μικροσυνταξιούχος, πως θα πάρει πίσω μετά από δύο χρόνια, και “θεσμών” επιτρεπόντων, το 18% που θα του κόψουν από τη σύνταξη! Το ερώτημα ΔΕΝ είναι αυτό. Το ερώτημα είναι με τις νέες περικοπές της σύνταξης και την μείωση του αφορολόγητου, θα μπορέσει να ζήσει δύο χρόνια;

Αν οι κομματικές προσλήψεις (και το ακόμη χειρότερο ο αποκλεισμός των μη κομματικών μας φίλων), αν οι αποκρατικοποιήσεις και η απώλεια εθνικής κυριαρχίας μέσω  Υπερ-ταμείων και άλλων συναφών μετονομασιών και μεθοδεύσεων εκποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, αν το να μετακυλήσουμε το εθνικό χρέος στα εγγόνια και τα δισέγγονα μας για να φορέσουμε γραβάτα,  αν οι περικοπές και οι φρούδες ελπίδες, συνιστούν “λαϊκή” πολιτική, τότε εγώ κράζω*: «ζήτω οι πορφυρογέννητοι»!

ΥΓ: (σατιρική αδεία!)