Οι απορίες, τα ανούσια και και οι …ουσίες!

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Απορία πρώτη. Γιατί οι περισσότεροι ακούνε με το …στόμα και όχι με τ΄ αυτιά τους;

Απορία δεύτερη. Γιατί οι περισσότεροι δεν απαντούν σ΄ αυτά που τους ρωτούν, αλλά σ΄ αυτά που εκείνοι θα ήθελαν να τους έχουν ρωτήσει;

Απορία τρίτη. Γιατί οι περισσότεροι ασχολούνται όχι με την ουσία, αλλά με άσχετα πράγματα;

Θα πείτε «κουσούρι των Ελλήνων». Και όχι το μοναδικό.

Θα συμφωνήσω μαζί σας με μία διαφοροποίηση: Όχι όλων. Ορισμένων. Πολιτικών, κυρίως, δημοσιογράφων δευτερευόντως!

Τι έλεγε όλο τον καιρό ο Σόιμπλε; Ό,τι και χθες. «Το Χρέος θα το δούμε μετά το 2018»! Τι ακούγαμε εμείς; Ό,τι μας συνέφερε: Πως «από την πλευρά μας κάναμε ότι ήτανε να κάνουμε»!

Γιατί το έλεγε ο Σόιμπλε; Μα γιατί το έχουμε συμφωνήσει από το 2012 και στην τελευταία βερσιόν του Μνημονίου, το 2016! Εμείς τι απαντούσαμε;  Ότι «είναι η ώρα των εταίρων να πράξουν κι αυτοί το χρέος τους»!

Τι απαντούσαμε όταν μας έλεγαν οι εταίροι ότι δεν αρκεί να ψηφίζουμε τα προαπαιτούμενα, πρέπει και να τα εφαρμόζουμε; ‘Ότι «αν δεν λυθεί τώρα το θέμα του χρέους δεν θα εφαρμόσουμε το Πολυνομοσχέδιο με τα πολλά μέτρα και τα λίγα αντίμετρα».

Και τι θα συμβεί τότε, απορούσαν οι επαΐοντες. Στο Μαξίμου, απλώς σφυρίζανε στον αέρα και δοκιμάζανε …γραβάτες!

Το …άλλο ανέκδοτο με τον καθαρευουσιάνο που δεν μπορούσε να προφέρει το «ρο» και που ήθελε σώνει και καλά να αγοράσει γραβάτες με … ‘γραμμάς’, το ξέρετε;

Αλλά επειδή υπάρχει λαός που υποφέρει, ας σοβαρευτούμε! Επιτέλους! Όχι εμείς. Η κυβέρνηση!

Λοιπόν, η ουσία (και το δράμα)  είναι ότι δεν έκλεισε χθες ούτε η αξιολόγηση. Και όσοι νομίζουν ότι θα κλείσει στις 15 Ιουνίου πράττοντας μέχρι τότε εμείς, ΤΙΠΟΤΑ, γιατί τάχα ‘ο,τι είχαμε να κάνουμε το κάναμε,  ζουν νέες αυταπάτες!

Όσοι πιστεύουν ότι θα εισπράξουν την τελευταία δόση της δανειακής σύμβασης δίχως να κλείσει η αξιολόγηση, δεν αυταπατώνται, πλανώνται!

Και όσοι εκτιμούν ότι στις 15 Ιουνίου θα υπάρξει  άμεση «πολιτική λύση» για το χρέος, πριν, δηλαδή, το 2018, απλώς μας κοροϊδεύουν!

Όσοι θεωρούν ρεαλιστικό ότι θα ξαναφορτώσουν οι εταίροι μέρος του δικού μας χρέους στις πλάτες των δικών τους πολιτών, δεν μπορεί, παίρνουν ληγμένα! Ή «ουσίες κι οινοπνεύματα»!

Συνέλθετε, ανασκουμπωθείτε, πείτε για μια, έστω και μοναδική φορά, την αλήθεια στο λαό! Συνεργαστείτε με την αντιπολίτευση και όλοι μαζί ας αποφασίσουμε να ασχοληθούμε με την ουσία του θέματος!

Αλλιώς, εκλογές.

Ανοικτές επιταγές για ατελέσφορα μέτρα, ατέλειωτους φόρους και αποψίλωση της δημόσιας περιουσίας και όλα αυτά ΑΝΕΥ αντικρύσματος,  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΛΑΟΣ,  ούτε τον Γενάρη ούτε κανένα άλλον μήνα, κανενός έτους!

Τελειώνετε με τις  κοκορομαχίες!