Μητσοτάκης: «Άλλη μια απάτη ή άλλη μια αυταπάτη;»

Θεσσαλονίκη.- «Άλλη μια απάτη ή άλλη μια αυταπάτη;» αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα του χρέους και την αισιοδοξία που υπήρχε στην ελληνική κυβέρνηση.

Μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι ο κ. Τσίπρας αγαπά την εξουσία αλλά δεν αγαπά την αλήθεια.

«Είναι αναξιόπιστοι αυτοί που μας κυβερνούν, ακολουθούν πολιτικές που βουλιάζουν την οικονομία και προσποιούνται ότι είναι μεταρρυθμιστές» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Χαρακτήρισε την ρύθμιση του ελληνικού χρέους ως «αδιαπραγμάτευτη εθνική αναγκαιότητα» και κάλεσε τους δανειστές «να μην θεωρούν ως άλλοθι την μειωμένη αξιοπιστία της κυβέρνησης για τη μη επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος».

Όσον αφορά τα υψηλά πλεονάσματα ο Κυριακός Μητσοτάκης υποστήριξε ότι είναι ένα καταστροφικό σπιράλ για την οικονομία και την ανάπτυξη.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Σαββίδη και την εξαγορά του 19,6% του MEGA, χωρίς να τον κατονομάσει είπε ότι ο κ. Τσίπρας χτίζει τη δική του διαπλοκή και προειδοποίησε «θα μας βρουν απέναντι. Αυτοί χαρίζουν πρόστιμα. Εμείς δεν θα τους χαριστούμε».