Καλή η κατάσταση του Λ. Παπαδήμου, εξιτήριο για τους συνοδούς του

Αθήνα.- Σε «καλή γενική κατάσταση» πήραν εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό οι δύο συνοδοί του Λουκά Παπαδήμου που τραυματίστηκαν ελαφρά από την έκρηξη παγιδευμένου φακέλου στο αυτοκίνητο που επέβαιναν το απόγευμα της Πέμπτης.

«Οι δύο συνοδοί έλαβαν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική φροντίδα και εξήλθαν σε καλή γενική κατάσταση, με οδηγίες για ιατρική επανεκτίμηση σε μια εβδομάδα» ενημερώνει το νεότερο ιατρικό δελτίο του νοσοκμείου.

«Ο ασθενής κύριος Λουκάς Παπαδήμος είναι αιμοδυναμικά σταθερός. Έχει καλή γενική κατάσταση. Εξέλιξη τραυμάτων ομαλή. Το επόμενο 24ωρο θα παραμείνει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Στο μεταξύ, και ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από πλευράς αντιτρομοκρατικής για την ανέβρεση και σύλληψη των υπευθύνων της βομβιστικής επίθεσης κατά του πρώην πρωθυπουργού και των δύο συνοδών του, τo «απηρχαιωμένο» σύστημα ελέγχου x-ray της Βουλής που είχε τοποθετηθεί το 2003 και δεν είχε αντικατασταθεί -παρότι στα τέλη του 2016 υπήρχαν κινήσεις για αντικατάστασή του- λόγω «υψηλού κόστους», φέρεται να είναι η βασική αιτία για τον μη εντοπισμό του δέματος-βόμβα που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην Πρωθυπουργού και διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Λουκά Παπαδήμου.

Όπως αποκαλύπτει Το Βήμα το δέμα αυτό είχε σταλεί μαζί με άλλους τρεις φακέλους -συνήθης αλληλογραφία από τις τράπεζες- στην κατοικία του κ. Παπαδήμου στο Ψυχικό, και είχε παραληφθεί από έναν εκ των αστυνομικών φρουρών του. Ο αστυνομικός που οδηγούσε την μοτοσικλέτα συνοδείας του κ. Παπαδήμου μετέφερε τα δέματα σε συσκευή x – ray στην κεντρική είσοδο της Βουλής. Σημειώνεται ότι παρέχεται αυτή η δυνατότητα λόγω του ότι ο κ Παπαδήμος ήταν πρώην πρωθυπουργός. Ωστόσο στον έλεγχοι της Βουλής δεν εντοπίσθηκε «κάτι ύποπτο».

Ωστόσο, ερωτήματα γεννώνται από το γεγονός ότι ο αστυνομικός-χειριστής του μηχανήματος δεν εντόπισε τις καλωδιώσεις και τα υπόλοιπα τμήματα της συνδεσμολογίας του εκρηκτικού μηχανισμού. Τα ερωτήματα που αφορούν στην ασφάλεια πολλαπλασιάζονται αφού από τις εν λόγω συσκευές διέρχεται όλη η αλληλογραφία που παραδίδεται στους βουλευτές. Οι φάκελοι παραδόθηκαν στον κ. Παπαδήμο μαζί με άλλους που είχε ελέγξει – στη συσκευή “ακτινοσκοπικού” ελέγχου της Τράπεζας- ο οδηγός του κ. Παπαδήμου και είχαν σταλεί στην Ακαδημία Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μεταφορέας των δεμάτων αλλά και άλλοι φρουροί του κ. Παπαδήμου δεν θυμούνται το όνομα του αποστολέα του επίμαχου δέματος που εμφανιζόταν «άκαμπτο» και με δείγμα ότι περιείχε βιβλίο ή άλλο «συμπαγές» αντικείμενο. Ωστόσο διευκρινιστική μπορεί να είναι η κατάθεση, όταν βελτιωθεί η υγεία του, του ίδιου του πρώην Πρωθυπουργού.