Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Λονδίνο

Λονδίνο.- Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq, για το μακελειό το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και 48 τραυματίσθηκαν. Οι 21 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Ένα απόσπασμα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσε τη χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο», αναφέρει μια ανακοίνωση της οργάνωσης την οποία αναμετέδωσε το Amaq.

Η σοκαριστική αφίσα των τζιχαντιστών

Την ίδια ώρα, στα κανάλια του Telegram, όπου χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές για την επικοινωνία τους, κυκλοφόρησε μία αφίσα που προκαλεί σοκ.Σε αυτή φαίνεται ένας άνδρας να κρατά στα χέρια του ένα μαχαίρι με αίματα, ενώ στο παρασκήνιο είναι φωτισμένη η Γέφυρα του Λονδίνου, όπου έγινε η επίθεση. «Εκδίκηση… Κανένας συμβιβασμός… Στην ασφάλεια των Μουσουλμάνων», έγραφε.

Λονδίνο, Συλλήψεις

Οι τρεις δράστες – που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες φώναζαν «αυτό είναι για τον Αλλάχ» φέρονται να είναι βορειοαφρικανικής καταγωγής.  Η αστυνομία φέρεται να έχει ταυτοποιήσει τους τρεις δράστες αλλά δεν ανακοινώνει ακόμη τα ονόματά τους. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ ο ένας τζιχαντιστής ήταν παντρεμένος, με δύο παιδιά και «κοινωνικός».

Εντωμεταξύ, ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η βρετανική αστυνομία μετά το μακελειό. Σε δύο τουλάχιστον επιχειρήσεις ανατήσησης συνεργών του τρομοκρατικού χτυπήματος, η Αστυνομία της Βρετανίας προχώρησε σε 14 συλλήψεις – 12 στο ανατολικό Λονδίνο και άλλες 2 στο Ιστ Χαμ σε κτίριο όπου πιστεύεται ότι ήταν το σπίτι ενός εκ των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ένας από τους συλληφθέντες επιχείρησε αρχικά να δραπετεύσει αλλά δεν τα κατάφερε. Τέσσερις εκ των συλληφθέντων φέρεται να είναι γυναίκες.