ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ: Τρία πράγματα να φοβάστε…

Επιμέλεια Χρήστος Μαλασπίνας

-Πρόεδρε, «τσουρουφλίστηκε» η Μέι…

-Εγώ καλά σου τάλεγα, αλλά εσύ όπως και οι άλλοι του επαγγέλματος,  τ΄ ακούγατε βερεσέ… Θυμάσαι Χρήστο παιδί μου τι σου έλεγα;

-Θυμάμαι Πρόεδρε, αμέ δε θυμάμαι;

-Α γειά σου. Όταν με ρώτησες χθες τι περιμένω πως θα γίνει με τις εκλογές στην Αγγλία, σου είπα: Τρία πράγματα να φοβάστε  και να μην τα έχετε δεδομένα: Τα πισινά του γαϊδάρου, την κρίση του δικαστηρίου και την απόφαση των ψηφοφόρων! Αυτό δεν σου είπα;

-Αυτό πρόεδρε… Για εξήγησέ το…

-Ναι, τάχατες πως δεν καταλαβαίνεις… Άκου, λοιπόν, ποτέ μην στέκεσαι πίσω απ ΄ το γομάρι, γιατί θα την φας την κλωτσά.  Ποτέ μην είσαι σίγουρος ότι μετά την απόφαση του δικαστή θα χορέψεις τσάμικο: μπορεί να δοκιμάσεις χειροπέδες! Και  ποτέ μην αγοράζεις σμόκιν πριν το αποτέλεσμα των εκλογών. Γιατί μπορεί να βρεθείς ξεβράκωτος ή ακόμα και να καείς! Και τότε, το ΟΧΙ γίνεται ΝΑΙ, το μέσα γίνεται έξω και Brexit και το σφαίρα τρένο γίνεται Τραμ(π)…  Τραμπαλίζεσαι και πέφτεις… Νομίζω είναι ξεκάθαρο το μήνυμα…

-Και καλά πρόεδρε, η Μέι ας πούμε εκ των υστέρων το κατάλαβε. Ο Τράμπ, όμως; Αυτός δείχνει να μην καταλαβαίνει τίποτα! Όπως και οι δικοί μας στην κυβέρνηση: τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! Άλλα λέει ο Τσίπρας, άλλα κάνει ο Τσακαλώτος και άλλα φαντάζεται ο Σκουρλέτης! Γαϊτανάκι η υπόθεση!

-Στο χωριό μου Χρήστο παιδί μου,  αυτό που λες για τον Τραμπ και τους υπόλοιπους, το λένε: «αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει νύφη»!..

-Και περιμένεις να καταλάβουν, πρόεδρε;

– θα καταλάβει και ο Τραμπ όπως θα καταλάβει και ο Τσίπρας! Όταν θα έρθει η ώρα!

-Ναι.  Αλλά ο δικός μας, θέλει τώρα να βάλει, λέει, την Ευρώπη σε ρόλο πρωτομάστορη να φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα για να γεφυρωθούν οι διάφορες εκτιμήσεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης!

-Το τι θέλει ο Τσίπρας, είναι ένα πράγμα και έχει να κάνει με τις ομολογημένες αυταπάτες του! Το τι πρέπει να γίνει, όμως, είναι ένα άλλο ζήτημα. Και αυτό έχει να κάνει με την πραγματικότητα… Και η πραγματικότητα είναι ότι αυτή την ώρα που εμείς μιλάμε στο τηλέφωνο, κύριε δημοσιογράφε,  στη Βουλή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ περνάνε άρον-άρον τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα!..

-Λες, Πρόεδρε, τελικά να πάρουμε τουλάχιστον τη δόση;

Άκου να σου πω… Τώρα, όπως σου είπα, υπογράφει ΟΛΑ τα προαπαιτούμενα. Για να πάρει τη δόση του 2018, όμως, πρέπει να αποδώσουν τα μέτρα. Ήδη  καταγράφονται κάποιες αστοχίες στα έσοδα στο α’ εξάμηνο. Από 250 πέσανε στα 98… Έπειτα, έχουμε το χρέος;  Αλλά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει υπογράψει ότι θα το μιλήσουν το β΄ εξάμηνο του 2018!

Επομένως, «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», κύριε δημοσιογράφε! Και να θυμάσαι τούτο. Και τα τρία που σου είπα πιο πάνω να φοβάσαι, δεν έχουν σχέση με τη Ρόδο!  Έχουν σχέση με το Π … ΜΑ!