Αίτημα υποστήριξης θεατρικής παραγωγής Αρχαίου Δράματος

ΘΕΜΑ: Αίτηση υποστήριξης θεατρικής παραγωγής Αρχαίου Δράματος περιοδεύουσα στο εξωτερικό με σκοπό την προώθηση του Ελληνικού Πολιτισμού και Θεάτρου.

Αξιότιμοι Κύριοι,
Η Ελλάδα, παρότι μικρή συνεχίζει να ‘μπολιάζει’ με τη μοναδική της δυναμική πολίτες όλου του κόσμου σε σημαντικούς τομείς και πόσο μάλλον στον πολιτισμό.
Στην προσπάθειά μας να προωθήσουμε τον ελληνικό πολιτισμό εκτός συνόρων, από το 2008 o σκηνοθέτης Λεωνίδα Λοϊζίδη, ταξιδεύει αξιόλογες θεατρικές παραγωγές αρχαίου ελληνικού δράματος σε όλο τον κόσμο, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και βραβεύσεις όπου και αν αυτές παρουσιάστηκαν υπό την αιγίδα Υπουργείων της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας .
Ο στόχος μας
Στόχος της προσπάθειάς μας αυτής είναι καθαρά η προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και θεάτρου στο εξωτερικό.
Οι παραγωγές μας έχουν παρουσιαστεί πολλάκις σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης , όπου διδάσκονται αρχαία ελληνικά, με σκοπό την τόνωση του ενδιαφέροντος των φοιτητών για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την διατήρηση των πανεπιστημιακών αυτών εδρών που δυστυχώς παρόλο που δημιουργήθηκαν με πολύ κόπο και κόστος τόσο από την πολιτεία ,αλλά και φιλέλληνες που χορήγησαν αυτή την προσπάθεια, και τείνουν να καταργηθούν λόγω έλλειψης φοιτητών που επιλέγουν να διδαχθούν την γλώσσα των αρχαίων ελληνικών και την ιστορία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Ωστόσο γνωρίζοντας την δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας μας, και θεωρώντας πως ο πολιτισμός της πατρίδας μας έχει ανάγκη από προσωπικές πρωτοβουλίες με τα μέσα που ο καθένας μας διαθέτει για να διατηρηθεί, έχουμε επιλέξει να συνεχίσουμε το έργο μας .
Το μόνο που ζητάμε είναι την ανταπόκριση στην προσπάθειά μας από κρατικούς και άλλους φορείς, οι οποίοι είναι σε θέση να προωθήσουν και να στηρίξουν αυτή μας την πρωτοβουλία ώστε όλο και περισσότεροι ομογενείς αλλά και αλλοεθνείς να γίνουν κοινωνοί της μαγείας του ελληνικού αρχαίου δράματος, πέρα από τα σύνορα της χώρας μας.
Ποια θα μπορούσε να είναι η δική σας συμβολή στην προσπάθειά μας
Όσον αφορά τη δική σας συμβολή στην επίτευξη αυτού του μεγαλόπνοου σχεδίου με σκοπό την εξάπλωση της πολιτιστικής μας ταυτότητας στο εξωτερικό, θα επιθυμούσαμε όπως προτείνετε τις εν λόγω θεατρικές παραγωγές σε δραστήριους ομογενείς που διακατέχονται από τον ίδιο ζήλο με εμάς για την προώθηση και διατήρηση του ελληνικού στοιχείου στο εξωτερικό, πολιτιστικούς φορείς ,και διοικητικές αρχές του τόπου όπου δραστηριοποιείστε που ενδιαφέρονται να διοργανώσουν παραστάσεις φιλοξενώντας οποιαδήποτε από τις τρεις θεατρικές μας παραγωγές αρχαίου δράματος, με μοναδικό κόστος τα λειτουργικά έξοδα της παραγωγής . Μιλάμε για ένα χαμηλό κόστος για τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο διοργανωτή που μπορεί να καλύψει ‘άμεσα από τα έσοδα των εισιτηρίων και χορηγίες.
Όλες μας οι παραστάσεις μπορούν να παρουσιαστούν σε 2 γλώσσες ( ελληνικά και αγγλικά), με υπέρτιτλους σε όλες τις γλώσσες .
Ακόμα το θεατρικό σχήμα παραδίδει σεμινάρια για την εκάστοτε τραγωδία που παρουσιάζει από έμπειρους συντελεστές της θεατρολόγους, διάρκειας μίας ώρας, καθώς και διαλέξεις αρχαίου δράματος σε περίπτωση που ο διοργανωτής ενδιαφέρεται να τα εντάξει στο πλαίσιο της παραμονής μας στον τόπο του.
Τέλος υπάρχει και η δυνατότητα ένταξης έμψυχου δυναμικού στην παράστασή μας από την χώρα στην οποία θα παρουσιαστεί η παράσταση, σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει ενεργά στην μαγεία της εκτέλεσης μιας θεατρικής παράστασης αρχαίου δράματος.
Σας απευθύνουμε αυτό μας το αίτημα, γνωρίζοντας πως η θέση σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες που παρέχει η πρεσβεία σας για να προωθήσετε μια καλλιτεχνική παραγωγή που προωθεί τον πολιτισμό της πατρίδας μας που εκπροσωπείτε στο εξωτερικό, μιας και εσείς έιστε ο συνδετικός κρίκος της χώρας μας με το εξωτερικό και τους ομογενείς μας που διαμένουν εκεί.
Σας παρακαλούμε να συμβάλλετε κι εσείς δυναμικά στην προώθηση της πρότασης μας, ώστε αυτή να υλοποιηθεί στην χώρα όπου δραστηριοποιήστε και να γίνετε εσείς ο συνδετικός κρίκος στην χρυσή καδένα που είναι ο Ελληνικός Πολιτισμός.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνηση θα είμαστε στη διάθεσή σας
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων,
Με εκτίμηση,
Λεωνίδας Λοιζίδης
Σκηνοθέτης

Email(s): lloizidis@hotmail.com

Το σχημα

Το «Θεατρικό Σχήμα Λεωνίδα Ευτυχια Λοϊζίδης» συστάθηκε ως Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, με στόχο τη διάδοση σε ολόκληρο τον πλανήτη του ελληνικού πολιτισμού, ταξιδεύοντας αξιόλογες θεατρικές παραγωγές αρχαίου ελληνικού δράματος σε όλο τον κόσμο, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και βραβεύσεις όπου και αν αυτές παρουσιάστηκαν.
     Όλες οι παραγωγές έχουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα
  Έτσι, με πρώτο έργο τις «Βάκχες» του Ευριπίδη,  ο Λεωνίδας Λοϊζίδης, κάνει παγκόσμια περιοδεία (2008-2009) και βραβεύεται από τον δήμο της Νέας Υόρκης και το Αμερικανικό Κογκρέσο για την πρωτοβουλία του να φέρει στους Αμερικανούς το αρχαίο ελληνικό δράμα.
Μετά την επιτυχημένη αυτή περιοδεία, την επόμενη χρονιά (2009-2010) ο Λεωνίδας Λοϊζίδης ανεβάζει σε παγκόσμια περιοδεία την τραγωδία του Ευριπίδη «Τρωάδες» σε μετάφραση Μιχάλη Κακογιάννη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Η δεύτερη αυτή περιοδεία στέφθηκε επίσης με επιτυχία σε παγκόσμια κλίμακα.
 Έτσι, για την επόμενη σεζόν 2010-2011, ο Λεωνίδας Λοϊζίδης με το θεατρικό του σχήμα έκλεισε στην Αμερική και στην Ευρώπη περιοδεία με το επόμενο έργο του, την τριλογία «Ορέστεια» του Αισχύλου, κάνοντας την πρώτη του τόλμη να ανεβάσει αρχαίο δράμα στην καρδιά του “Μανχάταν” στα Off Broadway θέατρα.
ΟΡΕΣΤΕΙΑ του ΑΙΣΧΥΛΟΥ
KIRK Theatre at the theatre Row.
Το  2011-2012 παρήγαγε και σκηνοθέτησε την Ιφιγένεια (εν Ταύροις)του Ευριπίδη σε περιοδεία με αμερικάνους πλεον ηθοποιούς
και στον κεντρικό ρόλο την Ευτυχία Λοιζίδη αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.
Ιφιγένεια εν Ταύροις
Το 2012-2013 την σκυτάλη αναλαμβάνει η σύζυγος του σκηνοθέτη, Ευτυχία και σκηνοθετεί την Ελένη του Ευριπίδη  με 26 ηθοποιούς
 για πρώτη φορά στο  θρηλικό  La MaMa theatre
κερδίζοντας το βραβείο σκηνοθεσίας απο τον Euro-American Women’sCouncil (EAWC).
Αξιζει να σημειωθεί πως η παράσταση τις
11/09 αφιερώθηκε στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης και τα εσοδα τις παράστασης δωθηκαν στο the New York Says Thank You Foundation.
 Join Us 9/11 for a Special Fundraiser: A Tragedy for a Tragedy
A TRAGEDY FOR A TRAGEDY: THEATRE GROUP DEDICATES OPENING PERFORMANCES OF EURIPIDES’ HELEN OF TROY ON 9/11 TO 9/11-BASED CHARITY, NEW YORK SAYS THANK YOU FOUNDATION

NEW YORK, NY: On, Tuesday, September 11th, 2012, at 3pm and 7pm, at the First Floor Theatre in NYC, the Leonidas-Eftychia Loizides Theatre Group will present the ancient Greek tragedy, Helen of Troy, and on this day, cast members will perform with their hearts open in remembrance and honor of those who passed, and for those who suffered loss on September 11th, 2001. To commemorate 9/11, a portion of the ticket proceeds for both Helen of Troy performances that day will go to the New York Says Thank You Foundation to support the Foundation in its efforts to give back to communities in need.

The Leonidas-Eftychia Loizides Theatre Group presents Helen of Troy, the classic Greek tragedy by Euripides, directed by the critically acclaimed director-actor Eftychia Loizides and starring an extraordinary cast of young American actors. Helen of Troy is a compelling alternative to the myth of Helen, which highlights the anguish and suffering of needlessly losing loved ones to the destruction and extremes of violence.

The mission of the New York Says Thank You Foundation is to commemorate the love and support given to New Yorkers by Americans from across the country in the days, weeks, and months following 9/11, by sending volunteers from New York City each year on the anniversary of 9/11 to help rebuild communities around the country affected by natural or man-made disasters.

The New York Says Thank You Foundation inspires 9/11 responders, survivors and victims’ family members to work together to reciprocate the support New York received by completing service projects in areas hit by tragedy. Since 2003, the organization has helped communities in need throughout the country. There are so many stories of how the Foundation’s volunteers have given support to other communities in need. You are encouraged to read more about the Foundation and ways to get involved .