Ομογενής υπουργός: Είμαι περήφανη για την καταγωγή μου

Μελβούρνη.– Την αντίδραση της ομογενούς υπουργού Νέας Γενιάς και Οικογενειών της Βικτώριας, Τζένης Μικάκου, αλλά και άλλων συναδέλφων της, προκάλεσε σχόλιο του υψηλόβαθμου στελέχους της πολιτειακής αντιπολίτευσης και πρώην θησαυροφύλακα της Πολιτείας, Michael O’Brien, που -κατά πάσα πιθανότητα- προσπαθώντας να «σκοράρει» πολιτικά, θεώρησε σκόπιμο να αστειευθεί για το ελληνικό όνομα της υπουργού.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. O’Brien, που από το σχόλιό του φαίνεται ότι δεν έχει ακόμα «χωνέψει» το γεγονός ότι ζει σε μία πολυπολιτισμική κοινωνία, σε ανάρτησή του στο Twitter προέβη σε σχόλιο-αιχμή για το γεγονός ότι η κ. Μικάκου έχει αλλάξει το όνομά της από Μιχαλακάκου σε Μικάκου.

Το σχόλιο του κ. O’Brien προκάλεσε την αντίδραση της υπ. Υγείας της Βικτώριας, Jill Hennessy, που αναρωτήθηκε τι σχέση έχει η αλλαγή του ονόματος, αλλά και το ελληνικό επώνυμο της ομογενούς πολιτικού με τη δουλειά της και γιατί ο βουλευτής του Φιλελεύθερου Κόμματος αισθάνθηκε την ανάγκη να αναφερθεί σε αυτό.

Το άτοπο σχόλιο του O’Brien προκάλεσε και την αντίδραση του ομοσπονδιακού γερουσιαστή του Εργατικού Κόμματος, Sam Dastyari, ο οποίος, μάλιστα, ανέφερε ότι το σχόλιο του Ο’Brien πρέπει να γνωστοποιηθεί, πρώτον,

γιατί είναι άτοπο και, δεύτερον, επειδή το όνομα της ομογενούς πολιτικού δεν έχει να κάνει τίποτα με τη λαμπρή καριέρα της στη δικηγορία και την ιδιότητά της ως μέλος του Κοινοβουλίου.

«Πολλά παιδιά μεταναστών αναγκάστηκαν να αλλάξουν το όνομά τους για να γλυτώσουν από ρατσιστικές επιθέσεις. Το να βγαίνει σήμερα ένας πολιτικός και να τους ειρωνεύεται, είναι διπλά ρατσιστικό» έγραψε και ο ομογενής επικεφαλής του Κέντρου Παροχής Υπηρεσιών σε Πρόσφυγες Κώστας Καραπαναγιωτίδης.

To λυπηρό της όλης υπόθεσης είναι ότι ο Ο’Brien που προέβη στο συγκεκριμένο σχόλιο χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος δεν προσπάθησε εκ των υστέρων να ζητήσει συγνώμη γι αυτό, κάτι που δείχνει ότι είτε ο κ. O’Brien δεν έχει καταλάβει τη ρατσιστική υφή του σχολίου του είτε ότι στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμα και κάποιο «φθηνό» και, σίγουρα, ρατσιστικό σχόλιο.

«Δεν μπορώ να πιστέψω το επίπεδο στο οποίο κατέβηκε ο βουλευτής του Φιλελεύθερου Κόμματος» δήλωσε η κ. Μικάκου σχολιάζοντας τις αναρτήσεις του κ. O’Brien. «Η στάση του έρχεται σε αντίθεση με τα όσα πρεσβεύει το κόμμα του για σεβασμό των πολυπολιτισμικών κοινοτήτων. Είμαι περήφανη για την καταγωγή μου και, ναι, μπορεί να μίκρυνα το όνομά μου πριν από 30 χρόνια και το έκανα γιατί ως δικηγόρος διαπίστωσα ότι πολλοί πελάτες μου είχαν πρόβλημα να το πουν και να το γράψουν. Επέλεξα, όμως, να μην το αγγλοποιήσω. Η συμπεριφορά του μου θυμίζει τα ρατσιστικά σχόλια που άκουγα στο προαύλιο του σχολείου όταν ήμουν παιδί. Δεν περίμενα ποτέ ότι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Φιλελεύθερου Κόμματος θα τολμούσε να κάνει τέτοιου είδους σχόλιο» κατέληξε η κ. Μικάκου.

 

πηγή:neoskosmos.com