Σόιμπλε: Δεν πρόκειται για μια θεμελιώδη αλλαγή στο πρόγραμμα

Λουξεμβούργο.- Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι το γερμανικό κοινοβούλιο θα συζητήσει την Παρασκευή τη συμφωνία για την εκταμίευση 8,5 δισ. στην Ελλάδα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, επέμεινε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, ότι η συμφωνία θα βοηθήσει την Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της.

Νωρίτερα, είχε πως εναπόκειται στην γερμανική βουλή να αποφασίσει κατά πόσο η συμφωνία συνιστά μια θεμελιώδη αλλαγή στο υπάρχον πρόγραμμα για την Ελλάδα. «Όπως αντιλαμβανόμαστε δεν πρόκειται για μια θεμελιώδη αλλαγή στο πρόγραμμα», τόνισε ο Γερμανός υπουργός.

«Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική για να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές, ώστε να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της». «Για αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε μεταρρυθμίσεις», τόνισε.

Σημείωσε ότι επιπλέον μέτρα, όπως η ελάφρυνση του χρέους, θα εξεταστούν μόνο μετά την ολοκλήρωση του υπάρχοντος προγράμματος.

«Εάν επιπλέον μέτρα κριθούν αναγκαία στο τέλος του προγράμματος μπορούμε να τα λάβουμε. Η προσδοκία είναι ότι το σχέδιο θα στεφθεί με επιτυχία», είπε ο Σόιμπλε.