Ο Μίνως Κυριακού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμη

Απεβίωσε ο εφοπλιστής και ιδρυτής και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ANTENNA Μίνως Κυριακού. Ο Μ.Κυριακού πέθανε από ανακοπή καρδιάς αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο όμιλος ΑΝΤ1, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θρηνεί για την απώλεια του ιδρυτή του Ομίλου.

Ο Μίνως Κυριακού σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν στο εξοχικό του στον Άγιο Αιμιλιανό όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου απεβίωσε.

Η οικογένεια Κυριακού αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη, σύσσωμη η οικογένεια Κυριακού αποχαιρετά τον πολυαγαπημένο μας Μίνω, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, από ανακοπή καρδιάς αργά το απόγευμα».

Ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 είχε γεννηθεί στις 31 Μαΐου του 1942.

Εφοπλιστής, μεγαλοεπιχειρηματίας, ανάμεσα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται η ιδιοκτησία του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και των εκδόσεων ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες, ιδιοκτήτης του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009).

Σπούδασε σε Γαλλία και Ελβετία. Γόνος οικογένειας εφοπλιστών της οποίας η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852.

Ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από μικρή ηλικία (17 ετών) και σε ηλικία 23 ετών (1965) ίδρυσε την Athenian Tankers.

Το 1976, ίδρυσε δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των μέσων ενημέρωση με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα.

Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο Μίνωας Κυριακού διατέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009) , είχε αναλάβει τη διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ. και συνέβαλε στην αναβίωση του διεθνούς αθλητικού μίτινγκ «Τσικλητήρια».

Pένθιμη ανάρτηση στο facebook

Με μία πένθιμη ανάρτηση στο facebook με μαύρη κορδέλα ο Νίκος Μαστοράκης, χρόνια συνεργάτης του Μίνωα Κυριακού, αποχαιρετά τον φίλο και συνοδοιπόρο του.

«Μόλις έμαθα τον θάνατο του φίλου μου Μίνωα Κυριακού.
Η απουσία του θα φέρει πολλά δάκρυα και συναισθηματικό κενό στον κόσμο της τηλεόρασης» έγραψε ο Νίκος Μαστοράκης στην προσωπική του σελίδα στα σόσιαλ μίντια.

«Ήταν στον Αγιο Αιμιλιανο για τα βαφτίσια του παιδιού του Θοδωρή και έχει ήδη διακομιστεί στο Ιατρικο Κεντρο.
Η σελίδα αυτη, μαζι μου, θα πενθήσει την απώλεια του και θα τιμήσει τη μνήμη του και την κοινή μας πορεία από το 1989.
Ήταν ρομαντικός οραματιστής και ο πρώτος και τελευταίος γνήσιος κανονάρχης» έγραψε ο Νίκος Μστοράκης.