Δημοσιεύματα για “χρηματισμό” του Κώστα Σημίτη όταν ήταν πρωθυπουργός

Αθήνα.- Περίοδος ιδιαίτερη δύσκολη για τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ξεκινάει εν μέσω καύσωνος καθώς, όπως γράφει η εφημερίδα “Realnews”, ξεκινάει έρευνα με εισαγγελική εντολή, για χρηματισμό του ιδίου και μελών της κυβέρνησής του, όταν ευρίσκετο στην εξουσία.

Ειδικότερα, με τίτλο: «Ομερτά για τον Σημίτη!» κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή η Realnews, η οποία θέτει το ερώτημα: «ποιοι και γιατί κάλυπταν επί 11 χρόνια τον πρώην Πρωθυπουργό;»

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας επισημαίνει: «Με εισαγγελική εντολή ξεκινάει έρευνα για να διαπιστωθεί γιατί δεν αξιοποιήθηκε νωρίτερα η κατάθεση που έδωσε το 2005 στις γαλλικές αρχές ο Μισέλ Ζοσεράν. Ο πρώην πρόεδρος της Thales Engineering & Consulting είχε κάνει λόγο για χρηματισμό μελών της κυβέρνησης Σημίτη, αλλά και του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού για την αγορά του C4I».Επίσης η Realnews σημειώνει: «Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και ύποπτο έμβασμα άνω του 1 εκατ. ευρώ από offshore στις Μπαχάμες προς πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος Σημίτη. Τα χρήματα κατέληξαν σε γερμανική τράπεζα, αφού πρώτα έμειναν για 6 ημέρες στην Αθήνα».

Παρόμοιες πληροφορίες δημοσιεύονται και στην  εφημερίδα  “Kontra News”, που επισηαμίνει <Με καθυστέρηση 12 ετών μαθαίνουμε και για τα γαλλικά “μαύρα ταμεία”>.

Από πλευράς Κώστα Σημίτη δεν έχει υπάρξει, μέχρι στιγμής, αντίδραση στα δημοσιεύματα αυτά.