Απάντηση στην ΡΗΡ, του Επικεφαλής της ΓΓΑΕ για την «Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού»

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Η επιστολή  του αναγνώστη μας από το Charlotte της North Carolina κ. Νίκου Αποστολόπουλου, γνωστού παράγοντα της ομογένειας, με την οποία έθετε σειρά ερωτημάτων αναφορικά με την προαναγγελθείσα  «Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού» στην Ολυμπία (28-30 Ιουλίου 2017) την οποία οργανώνει η ΜΚΟ «His Majesty the Greek Immigrant» και η πρόεδρός του κα Μαίρη Ρυσσάκη, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλη Κόκκινου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, με πρωτοβουλία του, ο  κ. Κόκκινος  μας διευκρίνισε ότι τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού δεν έχουν δώσει την αιγίδα τους, αλλά και καμία άλλη στήριξη, ιδίως οικονομικού περιεχομένου, στην εν λόγω εκδήλωση.

Η ΓΓΑΕ, μας είπε ο κ. Κόκκινος, έχει εκδώσει ειδική Εγκύκλιο στην οποία καθορίζονται λεπτομερώς οι προϋποθέσεις και τα αναγκαία επίσημα έγγραφα που πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος, επομένως και η συγκεκριμένη ΜΚΟ, να καταθέσει, προκειμένου να του χορηγηθεί η «αιγίδα» της ΓΓΑΕ. Η εγκύκλιος περιλαμβάνει και σχετικό ερωτηματολόγιο το οποίο πρέπει να απαντηθεί από κάθε ενδιαφερόμενο να λάβει την αιγίδα, όπως θα πρέπει, κατέληξε ο κ. Κόκκινος, να λειτουργεί κάθε νόμιμη και συντεταγμένη υπηρεσία, πόσο μάλλον του ΥΠΕΞ, στην προκειμένη περίπτωση.