Η Ουγγαρία αντίπαλος της εθνικής Ελλάδος στον ημιτελικό του Πόλο

Βουδαπέστη.- Η Ουγγαρία επιβλήθηκε πολύ εύκολα της Ρωσίας 14-5 και θα είναι ο αντίπαλος της εθνικής Ελλάδος υδατοσφαίρισης των ανδρών στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, την Πέμπτη στις 21:30.

Υπενθυμίζεται ότι Εθνική μας  νίκησε 12-7 το Μαυροβούνιο και εξασφάλισε πανηγυρικά την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Ο πρώτος προημιτελικός του τουρνουά εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να κυριαρχεί ολοκληρωτικά.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο το τυπικά γηπεδούχο Μαυροβούνιο): 0-1, 2-5, 1-4, 4-2

Οι Μαγυάροι

Αλλά και ο δεύτερος ημιτελικός ήταν εντυπωσιακός. Οι Μαγυάροι πιστοποίησαν εντός αγωνιστικού χώρου την ανωτερότητά τους, προηγήθηκαν 5-0 στο πρώτο οκτάλεπτο και από κει και μετά προχώρησαν χωρίς προβλήματα, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους χιλιάδες συμπατριώτες τους στις εξέδρες του ?Αλφρεντ Χάγιος?.

Τα οκτάλεπτα: 5-0, 3-1, 3-3, 3-1

Η προιστορία

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τις τρεις προηγούμενες φορές που η εθνική ομάδα έφτασε στους “4” ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, τις δύο φορές συνάντησε την Ουγγαρία, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες: 9-8 στην παράταση το 2003 στη Βαρκελόνη και 7-6 το 2005 στο Μόντρεαλ.