Παρτίζαν – Ολυμπιακός: Ο μεγάλος Μπεν “χτύπησε” στο Βελιγράδι!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπεν, ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας από το Βελιγράδι, επικρατώντας της Παρτίζαν με 1-3, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν ουσιαστικά να “κλειδώσουν” την πρόκριση στα πλέι οφ από το πρώτο παιχνίδι, μετατρέποντας τον επαναληπτικό του “Γ. Καραϊσκάκης” σε τυπική διαδικασία.

Οι παίκτες του Μπέσνικ Χάσι πάλεψαν σαν λιοντάρια, καταφέρνοντας να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες της αναμέτρησης. Δεν φοβήθηκαν ούτε τους φανατικούς οπαδούς της σερβικής ομάδας, οι οποίοι πέταξαν αντικείμενα μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ενώ δεν επηρεάστηκαν ούτε από τον τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη στην προθέρμανση, ο οποίος τον άφησε εκτός, λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.

Ο Μπεν ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης κι έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Χάσι, πετυχαίνοντας δύο γκολ, το ένα ομορφότερο από το άλλο. Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Εμενίκε, ο οποίος λίγο πριν το φινάλε διαμόρφωσε το τελικό 3-1, χαρίζοντας ουσιαστικά από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο αγώνας:

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν ξέφρενος στα πρώτα λεπτά και στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν σημειωθεί ήδη δύο γκολ.Οι “ερυθρόλευκοι»”αιφνιδίασαν τους Σέρβους στο 6΄, όταν ο Μπεν έκλεψε την μπάλα, την άλλαξε με τον Μάριν και νίκησε τον Κλιάιτς, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα η Παρτιζάν έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Γιάνκοβιτς γύρισε την μπάλα από δεξιά, ο Ταουάμπα έκανε την προβολή και η μπάλα κόντραρε στον Καπίνο, που είχε πέσει στα πόδια του και κατέληξε στα δίχτυα.

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και δεν καταγραφήκε καμία καλή φάση μέχρι το τέλος του πρώτου μέρος. Οι Σέρβοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η ελληνική ομάδα έλεγχε την κατάσταση, δίχως να αισθανθεί μεγάλο κίνδυνο.

Οι Πειραιώτες μπήκαν πολύ δυνατά και στο δεύτερο μέρος και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν εκ νέου την Παρτίζαν. Ο σεληνιασμένος Μπεν χόρεψε τη σερβική άμυνα στο 56′ και με ένα τρομερό αριστερό σουτ  έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία, αφήνοντας άγαλμα τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φέρουν ξανά το παιχνίδι στα ίσια, αλλά δεν τα κατάφεραν. Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός φρόντισε να ρίξει τη χαριστική βολή στους Σέρβους, με τον Εμενίκε, έπειτα από ασίστ του Φιγκέιρας, να περνάει τον τερματοφύλακα και να κάνει το τελικό 1-3 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ (Μίροσλαβ Τζούκιτς): Κλιάιτς, Βουλίτσεβιτς, Όστοϊτς, Τσίρκοβιτς (73΄ Ν. Μίλετιτς), Ν. Μίλετιτς, Εβέρτον, Κόσοβιτς, Γιάνκοβιτς (82΄ Πάντιτς), Λεονάρντο, Ταβάμπα, Τζούρτζεβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης, Σιώπης, Οτζίτζα Οφόε, Καρσελά (80΄ Πάρντο), Μάριν (81΄ Ζντιέλαρ), Σεμπά, Μπεν (88΄ Εμενίκε).